Finn Olav Odde:

Snakker ut etter ulykken

Finn Olav Odde pådro seg alvorlige skader etter klemulykke. Nå snakker han ut om hendelsen.

STYGG ULYKKE: Den tidligere «Farmen»-deltakeren fikk omfattende skader etter en klemulykke for noen uker siden. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STYGG ULYKKE: Den tidligere «Farmen»-deltakeren fikk omfattende skader etter en klemulykke for noen uker siden. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden skrev Se og Hør om den tidligere «Farmen»-deltakeren og politikeren Finn Olav Odde (62), som hadde blitt utsatt for en alvorlig klemulykke på gårdsplassen. Her havnet han mellom en førerløs bil og en vegg.

En nær venn av familien opplyste til Se og Hør at Odde ble påført alvorlige skader i ulykken, skader som familien har fått vite kunne vært livstruende uten rask behandling.

Nå, et par uker senere, forteller den tidligere tv-profilen selv at han er på bedringens vei etter den alvorlige klemulykken 4. november. 62-åringen får nå behandling ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Familien har vært til uvurderlig støtte helt siden ulykken, og vekslet på å være tett på nær sagt døgnet rundt, sier Odde til Se og Hør.

Han vil også rette en spesiell takk til personalet på sykehuset.

HARDT SKADD: Den tidligere «Farmen»-profilen skal gjennom en lang opptreningsperiode etter ulykken 4. november. Foto: TV 2
HARDT SKADD: Den tidligere «Farmen»-profilen skal gjennom en lang opptreningsperiode etter ulykken 4. november. Foto: TV 2 Vis mer

- Leger, pleiere og alle andre ansatte ved St. Olavs Hospital har gjort en fabelaktig jobb, både med min helse og med å legge forholdene til rette for besøk av familien. Jeg vil takke hver eneste en av alle de som har bistått slik at jeg nå kan se fram til å fortsette på livet, sier 62-åringen.

Klipp fra TV2-programmet "Farmen": Finn Olav Odden og Frank Tore Aniksdal diskuterer hvordan man skal bruke arbeidskraften på ukesoppdrag. Vis mer

Mindre smerter

Odde har gått gjennom noen tøffe uker, men forteller at han har langt mindre smerter nå. Han sliter også med hodepine som følge av lav blodprosent.

Bruddene har grodd godt, men han har fått indre skader som fortsatt vil kreve behandling.

- Jeg er forberedt på at opptrening vil være krevende og ta tid, men er sterkt motivert for jobben som venter, sier den tidligere «Farmen»-deltakeren til Se og Hør.

62-åringen vil også benytte anledningen til å takke for alle de støttende meldingene han har fått etter den fatale ulykken.

- Det har kommet så mange gode meldinger fra alle kanter av landet at jeg ikke får til å takke hver eneste en, men alle betyr mye i den situasjonen jeg nå er i. Tusen takk til dere alle sammen, sier Odde.

HESTEDRAMA: Da det begynte å tordne på Farmen, reagerte hesten Tømte sterkt. Slik var det for Sindre Nyeng og Inger Cecilie Grønnerød. Video: Privat Vis mer

Ønsket ro

Skjalg Ledang, som uttalte seg på vegne av familien tidligere i november, fortalte nylig at det var viktig for familien å understreke at de mente ingen kan lastes for ulykken.

- Familien er også svært takknemlige overfor alle som har bistått i forbindelse med ulykken og behandlingen Finn Olav Odde har mottatt ved St. Olavs Hospital i tiden etter ulykken, sa han.

Familien ba også om respekt og forståelse for at de ønsket nødvendig ro, samtidig som de var svært glade for alle som har vist og viser medfølelse og omsorg for 62-åringen.

Mye oppmerksomhet

Finn Olav Odde fra Ørland i Sør-Trøndelag var på «alles» lepper i 2014 som deltaker i TV 2-programmet. Offentlig krangling både på skjermen og utenfor innspillingsgården gjorde at overskriftene haglet nærmest daglig.

Mediestormen la seg imidlertid fort etter programslutt og offentlig oppskværing. Den omtalte realitydeltakeren forklarte i etterkant at han har lært mye av «Farmen»-deltakelsen.

LES OGSÅ: «Farmen»-Lasse mistet broren i dramatisk ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer