Elin Kjos:

Snakker ut etter sjokkbeskjeden

Det har snart gått ei uke siden den svenske influenseren fikk den tøffe beskjeden om at cellegiften ikke har fungert. Nå åpner hun seg om veien videre.

TØFF BESKJED: Elin Kjos har fått beskjed om at cellegiften ikke fungerer. Nå snakker hun ut om veien videre. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
TØFF BESKJED: Elin Kjos har fått beskjed om at cellegiften ikke fungerer. Nå snakker hun ut om veien videre. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke delte den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32) en tøff beskjed med følgerne sine på Instagram. 32-åringen har siden mars, da det ble oppdaget en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen, kjempet kampen mot kreft med spredning.

Behandlingen har den siste tiden bestått av en kombinasjon av immunterapi og to typer cellegift. Og forrige uke delte 32-åringen at hun fikk den verst tenkelige beskjeden etter en ny røntgenundersøkelse.

Cellegiftbehandlingen, som hun har fått seks sterke doser av, har ikke fungert.

«Uansett hva som skjer nå, så vet jeg at jeg aldri kommer til å slutte å kjempe og aldri miste håpet. Jeg skal prøve å trene videre, få opplevelser, le, leve og elske. Så lenge det bare går», var blant det Kjos skrev i innlegget.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

- Både redd og urolig

Nesten en uke senere kan Kjos fortelle til Se og Hør at det var en veldig tung beskjed å få, både for henne og familien.

- Jeg er så klart både redd og urolig over hvordan det kommer til å bli framover, og hvordan kroppen vil føle seg. Jeg prøver bare å ta en dag av gangen og fokusere på gode ting. Det beroliger meg, forteller hun.

Videre forklarer Kjos at hun fortsatt har et stort håp om at noe vil fungere, og at hun mot alle odds kan finne en kur mot den uhelbredelige kreftsykdommen.

- Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg er så sta og bestemt. Det er alt som teller. Som vi alltid har sagt siden jeg ble syk, så aksepterer vi diagnosen, men ikke prognosen, legger hun til.

Det neste steget forklarer Kjos blir å forhåpentligvis kunne være med på en eller annen type teststudie i utlandet.

- Jeg skal møte et forskerteam denne uken for å gjennomgå muligheter for det. Alt vil være gambling i fremtiden, men jeg vil prøve å holde humøret oppe så lenge som mulig, sier 32-åringen.

På spørsmål om hun har forberedt seg på det verste, svarer hun:

- Jeg prøver å ikke tenke så mye på det ordet, for da blir det veldig vanskelig. Min kreft er uhelbredelig akkurat NÅ, men samtidig går forskningen veldig fort. Jeg må fortsette å tro at det er en løsning, ellers kan jeg like godt gi opp nå.

Som nevnt har Kjos vært gjennom flere cellegiftbehandlinger og immunterapi, noe hun påpeker at hun ikke har fått så alvorlige bivirkninger av.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Dager der jeg bare gråter

- Dette betyr at jeg fortsatt kan leve ganske normalt og til og med trene. Selvfølgelig føler jeg meg mer sliten og svak enn vanlig, men jeg har blitt ganske vant til det nå.

Når det kommer til psyken kan Kjos meddele at det går opp og ned hele tiden.

- Jeg er vanligvis glad og positiv, men selvfølgelig har jeg dager der jeg bare gråter også. De tyngre dagene er vanligvis når jeg har fått behandling eller tenker på hvor syk jeg faktisk er, forteller hun, og legger til:

- Selv å tenke at det kanskje ikke finnes noen løsning eller kur, gjør meg livredd. Derfor prøver jeg å fokusere mer på håpefulle og gode tanker.

Historien til svenske Elin Kjos inspirerer tusenvis. Hun livnærte seg som et sunt treningsforbilde på Instagram frem til i mars, da det ble funnet en over 20 centimeter stor svulst på den høyre lungen hennes. Kjos hadde hatt en vond hoste i over et år, men tenkte aldri i de baner at dette faktisk kunne være noe alvorlig.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svulsten og en stor del av lungen ble operert bort, men skaden hadde allerede skjedd. Kreften hadde spredt seg og nå kjemper hun for livet.

Over 60 000 mennesker følger Elin Kjos' liv på Instagram. Hun gjorde seg som nevnt kjent som treningsinfluenser, noe hun fortsatt er. Sykdommen har ikke fått henne til å sky unna treningsstudioet - det har tvert imot nesten gitt henne mer motivasjon.

Den holdningen motiverer også fansen, som under emneknaggen «tränaförElin» deler sine bilder. Tanken er at «om Elin orker å trene, orker jeg det, og».

SE OGSÅ: Fikk kreftsvar: - Tungt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer