Faye Dunaway:

Snakker ut etter Oscar-øyeblikket da alt gikk galt

- Jeg kunne ha gjort noe, det er jeg sikker på.

SKANDALE: Det var skuespiller Faye Dunaway, sammen med Warren Beattie, som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen. Oscar-statuen skulle egentlig gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer
Publisert

Ved en feil ble «La La Land» tildelt pris for Beste film under Oscar-utdelingen 27. februar i år.

Det var skuespillerne Faye Dunaway og Warren Beatty som annonserte og skulle overrekke Oscar-prisen.

- Følte meg skyldig

Det var filmen «Moonlight» som var den rettmessige vinneren av prisen, men Dunaway og Beatty hadde fått feil konvolutt.

- Jeg følte meg veldig skyldig i det som skjedde, sa hun til Lester Holt i programmet NBC Nightly News mandag kveld.

Det ifølge The Hollywood Reporter.

Det er første gang den aldrende Hollywood-skuespilleren snakker om fadesen som oppsto da de to annonserte feil film som Oscar-vinner.

Saken fortsetter under bildet.

TABBE: Her utroper Faye Dunaway og Warren Beatty å feil vinner av årets beste film under Oscar-utdelingen 2017. «La La Land» ble tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Foto: NTB Scanpix
TABBE: Her utroper Faye Dunaway og Warren Beatty å feil vinner av årets beste film under Oscar-utdelingen 2017. «La La Land» ble tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kunne ha gjort noe

- Jeg kunne ha gjort noe, det er jeg sikker på. Hvorfor så jeg ikke Emma Stones navn på toppen av kortet? sa Dunaway til programleder Lester Holt.

Faye Dunaway, som spilte i klassikeren «Bonnie and Clyde» fra 1967, sammen med Warren Beatty, visste ikke helt hva hun skulle tro da Beatty annonserte «La La Land».

Hun fortalte i at hun et øyeblikk trodde Warren Beatty fleipet på scenen.

- Så tok han kortet ut, uten å si noe som helst. Han tok en pause, så så han på meg - og deretter utover salen. Og så lot han blikket gå rundt.

«Du er umulig»

- Til slutt sa jeg til ham: «Du er umulig». Jeg trodde han tullet, slik han kan gjøre, med å ta kunstpauser og lage dramatikk, det er litt av sjarmen hans, sa hun til NBC Nightly News.

Hendelsen førte til en grundig undersøkelse og oppvask i Oscar-systemet.

Oscar-akademiet vil fortsette å bruke det samme regnskapsfirma, men PwC-regnskapsførerne Brian Cullinan og Martha Ruiz, som var ansvarlige for å fordele konvoluttene, får ikke lenger arbeide med Oscar-seremonien.

LES OGSÅ: TV-stjernen skilles etter fem år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer