Finn Schjøll:

Snakker ut etter hjerneslaget

- Det må få lov til å bli friskt igjen.

BLE SYK: Finn Schjøll er tilbake på beina etter å ha vært rammet av et hjerneslag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BLE SYK: Finn Schjøll er tilbake på beina etter å ha vært rammet av et hjerneslag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For rundt seks uker siden ble TV-personlighet Finn Schjøll (74), også kalt Blomster-Finn, rammet av et hjerneslag.

Søndag 29. januar merket Schjøll en smertefull hodepine, og mistenkte raskt hjerneslag - til tross for at han ikke hadde symptomene.

- Jeg skjønte det var noe gærent. Jeg var ikke i tvil, dette var ikke en normal hodepine, sa han i et intervju med TV 2 da nyheten ble kjent.

Den populære TV-personligheten ble innlagt på Tønsberg sykehus, før han deretter oppholdt seg fire uker på rehabilitering på Kysthospitalet i Stavern.

LYMFØDEM: Mahogany lider av sykdommen Lymfødem, noe som har gjort datinglivet vanskelig. Video: Truly via Youtube / Rød Løper. Vis mer

Onsdag var han tilbake på jobb i «God morgen Norge» på TV 2.

- Det er deilig, jeg tenker at det å få tilbake sitt gamle liv - som jeg fikk beskjed om på Kysthospitalet, at det var det som var meningen, sier Schjøll til «God morgen Norge».

73-åringen forteller videre at han trengte mye hjelp i tiden etter hjerneslaget, og at han på rehabiliteringen trente seks timer om dagen.

Til TV 2 skryter han svært over alle som hjalp ham med å komme seg på bena igjen.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppa. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

Schjøll legger heller ikke skjul på at han er klar over hvor ille det kunne gått hvis han ikke hadde fått rask hjelp.

- Når du er voksen, er du klar over at du kan dø. Hvis man ikke er klar over det, er du ille ute. Man skjønner det, jo eldre man blir - så forstår man jo det, sier han til «God morgen Norge».

Livet er likevel ikke helt vanlig slik det var før hjerneslaget. Schjøll må blant annet vente et halvt år før han kan kjøre bil igjen, og merker fortsatt at han er nummen i armen og i venstre del av ansiktet.

Heldigvis er han nå frisk nok til å gjøre det han gjør best, nemlig å binde blomster.

SYKDOM: Tina Andersen kom inn litt senere enn de andre jentene i datingprogrammet «Love IRL». Hun forteller om en sykdom som gjorde ting vanskelig for henne under innspillingen. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Det har jo skjedd noe oppi huet ditt da, nå har det skjedd mye rart i huet mitt før også, tror jeg - men denne gangen var det svært alvorlig, så dette her må få lov til å bli friskt igjen.

LES OGSÅ: - Det gjør litt vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer