Michaela Meijer:

Snakker ut etter den dramatiske bilulykken

- Plutselig rullet vi i lufta.

SNAKKER UT: Michaela Meijer forteller hvordan hun opplevde den dramatiske bilulykken for drøyt to uker siden. Foto: Tobias Rstlund/TT/NTB
SNAKKER UT: Michaela Meijer forteller hvordan hun opplevde den dramatiske bilulykken for drøyt to uker siden. Foto: Tobias Rstlund/TT/NTB Vis mer
Publisert

Sammen med Gustaf Hultgren (37) og Yannick Tregaro (43) var friidrettsprofil Michaela Meijer (27) for halvannen uke siden innblandet i en forferdelig bilulykke. Nå snakker den svenske stavhopperen ut om hvordan hun opplevde det.

- Det gikk så fort. Vi satt der og plutselig rullet vi i lufta. «Hva skjedde nå», rakk jeg å tenke. Det var bare å ta til seg armer og bein og forberede seg på å ta imot smellen, forteller Meijer til Expressen.

For litt under to uker siden var Michaela Meijer innblandet i en alvorlig trafikkulykke på vei hjem fra et stevne.

Sammen med de to trenerne Yannick Tregaro og Gustaf Hultgren krasjet minibussen de satt i med en lastebil. De tre ble fraktet i ambulanse til sykehuset i Karlstad.

- Det er litt uklart hva som skjedde, men de ble påkjørt og minibussen veltet, sa den svenske friidrettssjefen Karin Torneklint til Aftonbladet.

- Fikk ingen kontakt

Meijer og Tregaro forlot sykehuset etter ett døgn, mens Hultgren ble behandlet med det som ble beskrevet som alvorlige skader.

Stavhopperen forteller nå om dramatikken som fant sted på E18 mellom Säffle og Årjäng i Sverige.

RASK: Karsten Warholm tror ikke verdensrekorden hans blir stående like lenge som den forrige rekorden på 400 meter hekk. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Jeg fikk ingen kontakt med ham. Ambulansepersonellet fortalte at de var tvunget til å få ham ned for å legge han stabilt. Så jeg fikk fjernet setebeltet hans og forsøkte så godt jeg kunne og stabilisere ham og legge ham ned, forklarer hun til Expressen.

Både Hultgren og Tregaro har tidligere uttalt seg om ulykken. Mejier pådro seg ingen alvorlige skader og var tilbake på tartandekket under Diamond League-stevnet i Stockholm søndag.

- Gustav (Hultgren) fikk det verst. Han brakk alle ribbeina på venstre side, punktert lunge og brakk det ene beinet, sier Mejier.

- At vi klarte oss er helt sykt, fortsetter hun.

SVEV: Michaela Meijer på vei over lista under VM i Doha i 2019. Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
SVEV: Michaela Meijer på vei over lista under VM i Doha i 2019. Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Vis mer

OL-kravet i boks

Til tross for ulykken er svensken fast bestemt på at det ikke skal hindre henne fra å kjøre på fram mot OL i Tokyo som begynner 23. juli.

- Vi kjører på. Jo mer tid som går, jo bedre kjennes det. Før stevnet i Stockholm fikk jeg hvile meg i form, og inn mot Tokyo kommer jeg til å få hvile meg enda mer, sier hun.

27-åringen deltok under OL i Rio for fem år siden, men endte til slutt på en beskjeden 17.- plass. Hun innehar den svenske rekorden på 4,83 som hun satt i 2020.

To ganger har hun vunnet det svenske mesterskapet, og hun har også en sølvmedalje fra U23-EM å vise til.

Meijer har klart OL-kravet, men venter fortsatt på den endelig bekreftelsen fra det svenske friidrettsforbundet på at hun er tatt ut til lekene.

LES OGSÅ: Enrique Iglesias gir et sjeldent glimt av tvillingene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer