Ellen DeGeneres-bråket:

Snakker ut: - Det var giftig

Nå tar Ellen DeGeneres' tidligere DJ bladet fra munnen. Samtidig synker det berømte morgenshowets rating til et historisk bunnivå.

SNAKKER UT: Den tidligere DJ-en på «The Ellen DeGeneres Show», Tony Okungbowa, snakker nå ut om sin tid i programmet. Her her han med DeGeneres i 2005. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Den tidligere DJ-en på «The Ellen DeGeneres Show», Tony Okungbowa, snakker nå ut om sin tid i programmet. Her her han med DeGeneres i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har mildt sagt stormet rundt den berømte talkshowdronninga Ellen DeGeneres (62) de siste ukene. Det har kommet mange historier fra kjendiser og ansatte på settet - med påstander om et «giftig» arbeidsmiljø og en frekk programleder.

Nå tar den kjente DJ-en i «The Ellen DeGeneres Show», Tony Okungbowa (52), til Instagram, der han skriver om sine erfaringer fra innspillingen av det kjente talkshowet. 52-åringen medvirket i over 1600 programmer, først fra 2003 til 2006, og deretter fra 2007 til 2013.

52-åringen åpner innlegget med å fortelle at han har fått en rekke telefoner med spørsmål om tida da han jobbet for DeGeneres, og forklarer at han nå derfor så seg nødt til å uttale seg offentlig.

Også Okungbowa beskriver et giftig arbeidsmiljø.

- Jeg er takknemlig for mulighetene det ga meg, men jeg opplevde og følte på giftigheten i arbeidsmiljøet, og jeg står sammen med mine tidligere kolleger i håp om å skape en sunnere og mer inkluderende arbeidsplass, skriver DJ-en i innlegget.

Okungbowa har etter tida i talkshowet jobbet som skuespiller. Stephen «tWitch» Boss (37) har vært fast DJ siden Okungbowa ga seg.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Rekordlav oppslutning

Samtidig som stadig flere historier om dårlig arbeidsmiljø og en grinete Ellen DeGeneres kommer til overflaten, har det populære morgenshowets rating sunket til et bunnivå, ifølge The Wrap.

Oppslutningen har aldri vært så lav som den var siste uka i juli. Ifølge nettstedet fikk «The Ellen DeGeneres Show» en oppslutning på 1.0 på den såkalte Nielsen-målingen i slutten av juli - noe som er rekordlavt.

Det er en nedgang på ni prosent sammenlignet med uka før, og hele 29 prosent sammenlignet med samme uke i 2019.

Det var i slutten av mars de første historiene om Ellen DeGeneres begynte å komme. Siden den gang har det ballet på seg, og stadig flere kjente fjes har anklaget 62-åringen for ufin oppførsel.

Det begynte med YouTube-stjerna Nikki Tutorials (26), og sist ut var skuespiller Brad Garrett (60), mest kjent fra serien «Alle elsker Raymond», som skrev på Twitter at det var «allmennkunnskap» at folk hadde blitt behandlet dårlig av talkshow-verten.

Garrett har selv gjestet talkshowet seks ganger mellom 2004 og 2007.

OVERVELDENDE: Den 16 år gamle miljøaktivisten Gretha Thunberg gjester «The Ellen DeGeneres Show», og snakket blant annet om at ting tidvis kan bli overveldende for henne. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Det er imidlertid flere som også tar 62-åringen i forsvar, blant dem sangstjerna Katy Perry (35).

«Jeg vet at jeg ikke kan snakke for noen andres opplevelser enn mine egne, men jeg vil understreke at jeg bare har hatt positive opplevelser i min tid sammen med Ellen og på «The Ellen DeGeneres Show», var blant det hun skrev på Twitter.

DeGeneres' kone Portia de Rossi (47) gikk også offentlig ut og støttet kona på Instagram nylig.

Under gransking

Det populære programmet granskes nå av produsentselskapet Telepictures og distributøren Warner Brothers i kjølvannet av alle historiene om dårlig arbeidskultur.

Granskningen ble satt i gang etter at Buzzfeed publiserte en artikkel hvor det kom fram anklager om usaklige oppsigelser, rasisme og trusler.

I forrige uke kom DeGeneres selv med en beklagelse i et internt brev til medarbeiderne sine. Brevet fant fort veien til pressen.

OVERVELDENDE: Den 16 år gamle miljøaktivisten Gretha Thunberg gjester «The Ellen DeGeneres Show», og snakket blant annet om at ting tidvis kan bli overveldende for henne. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- På showets første dag sa jeg til alle i vårt første møte at «The Ellen DeGeneres Show» ville bli et sted for glede. Ingen skulle noensinne heve stemmen sin og alle skulle bli behandlet med respekt. Åpenbart har noe forandret seg og jeg er skuffet over å lære at dette ikke har vært tilfellet, skrev hun, og la til:

- For det er jeg lei meg. Alle som kjenner meg vet at det er det motsatte av hva jeg mener og hva jeg håpet for showet vårt.

I brevet skrev 62-åringen også at hun er «glad for at hun er gjort oppmerksom på problemene», og at det nå settes i gang tiltak for å rette dem opp.

LES OGSÅ: Brudd for «Jakten»-paret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer