Jamie Dornan:

Snakker om den doble tragedien etter 20 år

Skuespilleren sliter fortsatt med å bearbeide sorgen.

- GRUSOMT: Den irske skuespilleren Jamie Dornan forteller at han sleit med dyp depresjon da han mistet både mor og fire kompiser på ett år. Foto: NTB Scanpix
- GRUSOMT: Den irske skuespilleren Jamie Dornan forteller at han sleit med dyp depresjon da han mistet både mor og fire kompiser på ett år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Fifty Shades of Grey»-stjernen Jamie Dornan (37) byr som regel på svært få detaljer fra sitt eget privatliv. Denne uka gir han imidlertid offentligheten et innblikk bak fasaden med særdeles åpenhjertige uttalelser i podkasten «Out To Lunch With Jay Rayner».

Den irske skuespilleren forklarer at han i løpet av ett år opplevde to opprivende hendelser, som resulterte i fem dødsfall.

Bare 16 år gammel mistet Dornan sin mor, Lorna, som følge av kreft. Det påfølgende året omkom fire av hans nære venner i en trafikkulykke.

- Min mor døde da jeg var 16 år gammel. Det var selvsagt en livsendrende, sinnssyk og grusom opplevelse. Deretter døde fire av kompisene mine i en bilulykke da jeg var 17 år, sier skuespilleren i podkasten, gjengitt av blant andre Mirror.

- Du er deprimert

Dornan forklarer at han slet fælt med å håndtere de to tragediene, og at han gikk inn i en dyp depresjon hvor han misbrukte alkohol. 37-åringen erkjenner at tapet fortsatt preger ham i dag.

- Jeg gikk gjennom noen svært krevende år, og jeg bearbeider fortsatt begge de to tingene i dag, hver eneste dag. Den gang var det veldig akutt, så jeg drakk alt jeg kom over - og i store mengder.

FORTSATT VONDT: Jamie Dornan forteller at han bærer med seg sorgen hver eneste dag, og at tapet er noe som fortsatt må bearbeides. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT VONDT: Jamie Dornan forteller at han bærer med seg sorgen hver eneste dag, og at tapet er noe som fortsatt må bearbeides. Foto: NTB Scanpix Vis mer

37-åringen var fanget i en nedadgående spiral, og innså selv en sommer at han måtte ta grep.

- Jeg var ute og drakk hele tiden, uten å oppnå noe som helst. (...) Jeg visste at jeg ikke var på riktig vei, og at jeg ønsket en forandring. Jeg dro på et jobbintervju og forklarte hva jeg hadde bedrevet tiden min med den sommeren, hvorpå han som intervjuet meg sa: «Så du er deprimert». Jeg svarte: «Oh, shit, ja». Jeg hadde aldri innsett det selv, men det må jeg ha vært.

- Forferdelig

Jamie Dornan har tidligere streifet innom morens bortgang i et intervju med Northern Irish network UTV.

Sammen med kona Amelia Warner (36), har han døtrene Dulcie (5) og Elva (3). Overfor kanalen forklarte han at dødsfallet fremdeles kunne føles som «et slag i ansiktet» - spesielt nå som han selv er far.

GIFT: Jamie Dornan og Amelia Warner ga hverandre sitt ja i 2013, og har to barn sammen. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Jamie Dornan og Amelia Warner ga hverandre sitt ja i 2013, og har to barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det å se min kone og begge søstrene mine være mødre, og å se hvilken rolle en mor har i et barns liv, da innser jeg at jeg ikke hadde dette selv i en del av ungdommen min. Det var en forferdelig tid i livet mitt som jeg aldri kommer over, fortalte han til Northern Irish network UTV, ifølge Contact Music.

Tross en brokete start på sitt unge, voksne liv, har Dornan gjort stor suksess som modell og skuespiller. 37-åringen begynte karrieren som modell for Calvin Klein, og har forklart at det var kona som fikk ham til å ta det store skrittet og bli profesjonell skuespiller.

Vis mer

Kona vil ikke se

37-åringen har gjort seg bemerket for en rekke roller, blant annet i tv-serien «The Fall», men aller størst oppmerksomhet har han nok fått for å spille S&M-sex-frelste Christian Grey.

I forkant av Dornans «Fifty Shades»-debut i 2015, medga 37-åringen at skuespillerkona trolig aldri ville se filmen - der en femtedel av spilletida nettopp består av sex.

- Amelia har ikke sett filmen og jeg tror ikke hun vil gjøre det heller, og for å være ærlig så ville jeg forstått det om hun valgte å la være, fortalte den irske skuespilleren den gang.

Dornan hadde i forkant av innspillingen forsikret seg om at hans edlere deler ikke skulle vises for allmennheten. Stjerna utformet nemlig en skriftlig kontrakt som gikk ut på at produksjonen ikke fikk vise fram kjønnsorganet hans i filmen.

I forkant av film nummer to takket skuespilleren for øvrig nei til tolv millioner for å vise penis i én scene. Motspilleren derimot, Dakota Johnson (29), stiller naken i filmen.

LES OGSÅ: «50 Shades»-stjernenes sexscene fikk en uventet avslutning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer