Michelle Obama:

Snakker endelig ut om den pinlige gave-utvekslingen

- Jeg tenkte: «Hva er det meningen at jeg skal gjøre med denne gaven?».

AVSLØRER: Michelle Obama avslører hva som egentlig skjedde da hun fikk en gave av Melania Trump utenfor Det hvite hus. Den noe småpinlige situasjonen fikk flere til å spekulere. Video med tillatelse fra TV 3 / Ellen Show Vis mer

(Se og Hør): I januar 2017 ble Donald Trump (71) offisielt innsatt som USAs nye president, etter at han vant det mye omtalte valget i november 2016.

Da den nåværende førstedamen Melania Trump (47) under insettelsen overrakte en gave til Michelle Obama (54), skapte den tidligere førstedamens reaksjon overskrifter over hele verden, og mange begynte å spekulere i hva den mystiske blå esken inneholdt.

Dette har forblitt et mysterium - helt til nå.

I sitt første TV-intervju siden hun forlot Det hvite hus, forteller Michelle om gaveutvekslingen til den populære talkshowverten, Ellen DeGeneres (60).

Saken fortsetter under bildet.

ENDELIG AVSLØRT: Michelle Obama avslører nå hva den blå esken fra Tiffany og Co. inneholdt. Foto: REUTERS / NTB scanpix
ENDELIG AVSLØRT: Michelle Obama avslører nå hva den blå esken fra Tiffany og Co. inneholdt. Foto: REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Saken ble først omtalt på People.com.

Gaven var fra det eksklusive smykkehuset Tiffany & Co, og den tidligere førstedamen avslører nå hva esken inneholdt.

- Det var en nydelig bilderamme, forteller Michelle i klippet fra «The Ellen Show».

I klippet i toppen av saken kan du se en video av gaveutvekslingen som mange omtalte som pinlig. Det er tydelig at Michelle blir ubekvem og ikke helt vet hvor hun skal gjøre av seg idet hun snur seg mot kameraet. Gaven blir så gitt videre til den avtroppende presidenten, som heller ikke vet hvor han skal gjøre av Tiffany-esken.

Det hele ender med at Barack Obama (56) legger esken fra seg et sted bak kameramannen.

Saken fortsetter nedenfor.

TOK GREP: Barack Obama tok ansvar og overtok gavesituasjonen. Foto: REUTERS / NTB scanpix
TOK GREP: Barack Obama tok ansvar og overtok gavesituasjonen. Foto: REUTERS / NTB scanpix Vis mer

- Det er så mange protokoller. Det er som et statsbesøk, så de forteller deg at du skal gjøre sånn og du skal stå der, forteller tobarnsmoren i intervjuet, og mimrer tilbake til tankene som surret i hodet hennes da hun mottok gaven.

- Alle forsvant og det var ingen som kunne hjelpe oss. Ikke noen ansatte, ingen. Og jeg tenkte: «Hva er det meningen at jeg skal gjøre med denne gaven? Skal vi ta bilde med den?», forteller Michelle humoristisk til Ellen.

Videre forteller Michelle at ektemannen reddet den pinlige situasjonen da han tok esken og la den fra seg før han returnerte til de andre.

Nytt og avslappet liv

Etter åtte hektiske år i presidentembetet, forlot Michelle og Barack Det hvite hus for siste gang i januar 2017.

Og mens jobben som verdens mektigste mann ble overlatt til Donald Trump, har Obama-familien vendt tilbake til en betydelig mer avslappet og tilbaketrukket hverdag.

NYTT HJEM: Obama-familien har flyttet til dette teglsteinhuset i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Foto: CNP/ Polaris/ NTB scanpix
NYTT HJEM: Obama-familien har flyttet til dette teglsteinhuset i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Foto: CNP/ Polaris/ NTB scanpix Vis mer

Sammen med sine to døtre og hunder har paret tatt plass i en langt mindre, men fortsatt fasjonabel bolig, bare tre kilometer unna familiens forrige adresse.

Teglsteinvillaen på 760 kvadratmeter, som blant annet inneholder ni soverom, to kjøkken, peisestue og kontor, er Obama-familiens hjem fram til yngstedatteren Sasha (16) har fullført videregående skole.

Hvorvidt familien i framtiden vil returnere til hjembyen Chicaco, gjenstår å se.

Offentligheten har naturlig nok sett mindre til Obama-medlemmene etter at en ny familie flyttet inn i Det hvite hus. Da Barack Obama holdt sin siste pressekonferanse som sittende president, ga han et tydelig bilde av hvordan de neste årene kommer til å se ut:

- Jeg har hørt meg selv snakke så pokkers lenge nå, og vil at det skal være stille en stund. Så vil jeg skrive, og tilbringe masse tid med jentene mine, fortalte han, ifølge Washington Post.

LES OGSÅ: Spania kunne ha fått en norsk dronning