Amber Rose og Kanye West:

Snakker endelig om det tunge bruddet

Modellen sier hun vurderte å ta sitt eget liv i den tunge perioden.

SUPERPAR: Kanye og Amber var på alles lepper da de var sammen i en periode på slutten av 2000-tallet. Her er de på MTVs VMA-utdeling i 2009. Foto: REUTERS / Eric Thayer, NTB scanpix
SUPERPAR: Kanye og Amber var på alles lepper da de var sammen i en periode på slutten av 2000-tallet. Her er de på MTVs VMA-utdeling i 2009. Foto: REUTERS / Eric Thayer, NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Superstjernen Kanye West (40) er kjent for å ha datet mang en vakker supermodell gjennom sin karriere som en av verdens bestselgende musikere.

Han er for tiden gift med realitydronningen Kim Kardashian (36), og sammen har paret de to barna North (4) og Saint (1).

Før han møtte henne, var det imidlertid en annen kvinne som stjal oppmerksomheten hans. Fra 2008 til 2010 var han sammen med modellen Amber Rose (33), og de to ble fort et av Hollywoods heteste par.

Romansen tok likevel slutt, og Rose har tidligere hevdet at bruddet skyldtes at West hadde en affære med Kardashian. Nå, syv år etter bruddet, tar Rose bladet fra munnen om hvor tung perioden som fulgte egentlig var for henne.

- Hjertesorg

People er blant mediene som omtaler saken. I et intervju med magasinet Complex, i deres internettprogram «Everyday Struggle», snakker Rose åpent om at hun fort havnet i en depresjon etter at hun og West gikk hver til sitt.

TUNGT: Amber Rose mener bruddet med Kanye West gikk hardt inn på henne, spesielt fordi rapperen valgte å lage musikk om det. Hun sier at hun til og med vurderte å ta sitt eget liv. Foto: NTB scanpix
TUNGT: Amber Rose mener bruddet med Kanye West gikk hardt inn på henne, spesielt fordi rapperen valgte å lage musikk om det. Hun sier at hun til og med vurderte å ta sitt eget liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Flere steder på nettet den gang sto det at «Amber kommer til å såre ham», men det var jeg som satt igjen med hjertesorg. Jeg har aldri vært utro mot noen av kjærestene mine, sier hun åpenhjertig og fortsetter:

- Jeg har aldri sagt noe slemt om Kanye. Selv etter seks-syv år med konstant mobbing fra ham, forteller hun til de tre programlederne i studio.

Rose fikk forholdet sitt eksponert for hele verden. Samme år som hun og rapperen slo opp, ga Kanye nemlig ut det Grammy-vinnende albumet «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» - som i stor grad fokuserer på bruddet.

Rose sier hun setter pris på albumet og den historiske verdien det bærer, men synes ikke det var noe gøy å stå i stormen den gang.

ORD MOT ORD: Amber Rose ble verdenskjent da hun var sammen med Kanye West, men følte fortsatt ikke at hun kunne lufte sine meninger. Hun mener de ble overskygget av eksen sine, som hadde mer autoritet en henne. Her er paret fotografert i Paris, få måneder før bruddet. Foto: AP Photo/Thibault Camus, NTB scanpix
ORD MOT ORD: Amber Rose ble verdenskjent da hun var sammen med Kanye West, men følte fortsatt ikke at hun kunne lufte sine meninger. Hun mener de ble overskygget av eksen sine, som hadde mer autoritet en henne. Her er paret fotografert i Paris, få måneder før bruddet. Foto: AP Photo/Thibault Camus, NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke en fin tid for min del. Jeg er berømt, men jeg er også blakk. Jeg kan ikke date noen andre. Jeg kan ikke si noe på nettet, fordi Kanye har en såpass bærende stemme. Om jeg noen gang skulle begått selvmord, hadde jeg gjort det da, forklarer modellen.

Hun påpeker også at situasjonen medførte noe godt. Hun ble kanskje knust, men hun ble også en av USAs mest berømte kvinner.

Det er en posisjon hun de siste årene har valgt å bruke til å blant annet protestere mot sjikane av kropp og promiskuitet.

Saken fortsetter nedenfor.

Fant lykken - en stund

Det skulle heldigvis ikke gå mange år for Roses del før hun igjen fikk kjærlighet inn i livet. I 2012 forlovet hun seg med rapperen Wiz Khalifa (29), og i juli 2013 giftet superparet seg.

Wiz var på den tiden en av verdens bestselgende rappere, og mange husker ham kanskje for storhiten «Black and Yellow». Han samarbeidet dessuten med andre storheter på andre låter, deriblant Snoop Dogg.

Paret fikk sønnen Sebastian Taylor Thomaz (4) i februar 2013, like før de giftet seg. Lykken skulle likevel bli kortvarig. I september 2014 ble det kjent at de to hadde søkt om å skille seg fra hverandre.

Rose, som stilte halvnaken under MTV Video Movie Awards en måned før, oppga standardfrasen «uforenelige forskjeller» som årsak til bruddet, og søkte om full foreldrerett til sønnen Sebastian, ifølge TMZ.

- Kilder nær paret sier at det er et bittert brudd, skrev nettstedet, som også hevdet at det hadde versert utroskapsrykter rundt duoen den siste tiden.

Sønnen deres bytter mellom å bo hos de to i Los Angeles og i Canonsburg i Pennsylvania.

LES OGSÅ: Får kjærlighetsråd fra uventet hold