«Farmen kjendis»:

Smurte griseblod i ansiktet: - Overtenning

Livet i 1923 byr på utfordringer for enkelte inne på gården.

TÅREVÅTT: Det er duket for den årlige «Farmen»-slakten, og heller ikke i år klarer deltakerne å holde tårene inne. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir følelsesladd i kveldens episode av «Farmen kjendis» når slakteren ankommer gården.

En del av ukesoppdrag er nemlig at forpakterne må bistå med å slakte én av de fire grisene på Steinsjøen gård. Deretter skal grisen henges til mørning i ett døgn, før den så skal parteres. Kjøttet de får fra grisen skal brukes i ulike sveitsiske retter.

Slakting av gårdsdyr er blitt tradisjon under «Farmen»-oppholdet, og fjorårets sesong av kjendisversjonen høstet svært mye kritikk da de avlivet to kaniner.

Det er ikke bare seere som reagerer på slaktingen, også kjendisdeltakerne får seg en støkk når de innser at de må være vitne til at et dyr skal dø.

Blant dem som reagerer sterkest er Christopher Mørch Husby (33). Når han får høre om ukesoppdraget spør han om fritak fra å være en del av slaktingen.

- Jeg er dritkeen på å slippe alt som har med den grisen å gjøre, for jeg tror ikke at jeg tåler det, rett og slett, hører man han si i episoden til storbonde Ingrid Vik Lysne (31).

Tok til tårene

I øyeblikket der grisen trekker sin siste pust, kan man se flere av deltakerne gråte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.