«Farmen kjendis»:

Smuglet inn pizza og brus til «Farmen»: - Gaute skrek og kjeftet

- Aldri sett en sintere person.

LURINGER: Kjendisene avslører hva de prøvde å smugle med seg inn på «Farmen»-gården. Video: Lars Eivind Bones, Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I TV 2s «Farmen»-univers er lite overlatt til tilfeldighetene. Visjonen er å gjenskape et Norge for 100 år siden, og deltakerne - som skal leve sammen og drive en gård - må leve deretter. Målet er å gjøre opplevelsen så autentisk som overhodet mulig, uten moderne hjelpemidler eller kontakt med omverdenen.

År etter år, og kanskje særlig i kjendisversjonen, slår imidlertid glansbildet sprekker. Å holde deltakerne i tøylene har vist seg å være lettere sagt enn gjort, der historier om matsmugling seinest var et tema i fjorårets ordinære sesong.

Til tross for at TV 2 og produksjonsselskapet Strix gir uttrykk for at de forsøker å skjerpe rutinene, dukker nye regelbrudd stadig opp.

Fråtsefest

Tidligere smugle-historier kan riktignok ikke måle seg med omfanget fra årets kjendis-sesong: I løpet av innspillingen ble det nemlig smuglet inn intet mindre enn tolv store pizzaer (av typen Peppes), 20 liter Pepsi Max og 25 Kvikk Lunsj-sjokolader - alt under produksjonens radar.

DRAMA: Erlend Elias tror lillebroren Erik Sæter hadde det ordentlig vondt da han måtte stå opp flere av de andre bøndene, under onsdagens episode av Farmen Kjendis. Vis mer

Avsløringen kommer først fram i tirsdagens Se og Hør, der den tidligere kjendispredikanten Runar Søgaard (51) forteller i detalj om den hemmelige fråtsingen:

- Det ble pizza-party a la 1919. Det var herlig! De som sier at sex er det beste som finnes, har aldri vært utsultet i 14 dager, forteller Søgaard.

Som 51-åringen selv nevner, skal storsmuglingen ha skjedd et par uker ut i innspillingen. Søgaard hadde sett seg lei av det ensidige «Farmen»-kostholdet, som stort sett består av poteter og grønnsaker, og la dermed en slu plan.

- Aldri sett en sintere person

En kveld, etter at produksjonsteamet hadde gått hjem for dagen, sneik han seg ut av innspillingsområdet og la på sprang. Søgaard lyktes å komme forbi vaktene som patruljerer området på nattestid, og møtte etter hvert på noen fra lokalbefolkningen.

RAMPETE GJENG: Regelbrudd på «Farmen» er dessverre intet nytt fenomen. Årets kjendiscast tok det imidlertid litt lenger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RAMPETE GJENG: Regelbrudd på «Farmen» er dessverre intet nytt fenomen. Årets kjendiscast tok det imidlertid litt lenger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- De lot meg låne telefonen deres. Og med dagens teknologi og Vipps, så løste det meste seg, forteller 51-åringen til Se og Hør.

Vellykket pizzamåltid til tross, smuglestuntet ble omsider oppdaget av produksjonen - som ikke tok lett på situasjonen. En deltaker Se og Hør har snakket med, som ønsker å være anonym, forteller at kjendisgjengen ble møtt av en «rasende» Gaute Grøtta Grav.

- Altså, vi fikk så mye kjeft, jeg har aldri sett en sintere person. «Peppes pizza, Pepsi Max, hva i helvete?» Det var omtrent sånn. Selv satt vi der som små, angrende barn, forteller deltakeren, og legger til:

- Det ble med den ene gangen, vi turte ikke gjøre det igjen.

- Verdt det

En annen deltaker Se og Hør har snakket med, forteller også om en sint programleder.

KANINSTUNT: Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han ertet på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer Vis mer

- Han var ikke blid, nei. Vi tenkte jo bare at det skulle være et humoristisk påfunn, og visste ikke engang om vi fikk det til, men så gikk det i boks. Der og da var det vill jubel, men jeg angret etterpå. Det ødela jo litt av «Farmen»-opplevelsen, forteller deltakeren.

Runar Søgaard hevder overfor Se og Hør at han ble skjelt ut av Grøtta Grav.

- Han kjeftet og skrek, men det var verdt det, forteller 51-åringen.

Overfor Dagbladet erkjenner Gaute Grøtta Grav at han lot seg hisse opp over «Farmen»-kjendisenes påfunn.

Ikke fornøyd

- Jeg synes det er leit at deltakerne ødelegger opplevelsen av å være på «Farmen», på denne måten. Det er ingen tvang å være med på programmet, og da er det skuffende at de oppfører seg slik. Både for alle oss som jobber hardt for å lage denne opplevelsen for dem, og ikke minst overfor seerne våre, forteller programlederen.

DE FØRSTE BILDENE: Flere av de mannlige deltagerne i Farmen Kjendis, deriblant Charter-Svein og Runar Søgaard, støter på problemer når de får i oppdrag å montere en brygge. Vis mer Vis mer

- Fikk regelbruddet konsekvenser for deltakerne?

- Jeg sa tydelig fra til de gjenværende deltakerne om hva jeg syntes om dette, og jeg opplevde at de skammet seg over egen oppførsel, sier Grøtta Grav til Dagbladet.

Presseansvarlig for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, har følgende kommentar til pizza-bråket:

- Det er viktig for oss at de som sier ja til å delta ønsker å leve som man gjorde for 100 år siden, og være med på å drive en gård med alt det innebærer på godt og vondt. Når deltagere bryter reglene er det skuffende. Vi kommer til å legge større vekt på dette når vi plukker ut deltagere til nye sesonger, sier Iversen til Se og Hør.

TV-AKTUELLE: 12 kjendiser skal flytte inn på Farmen-gården. Slik tror vi at den kommende sesongen vil bli. Vis mer

LES OGSÅ: Skulle på «Farmen»-pressetreff. Måtte i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer