TOPPIDRETTSUTØVER: «Farmen»-deltakeren Lars Magne Ullvang (22) har padlet seg til både gull- og bronsemedalje gjennom karrieren. Foto: Espen Solli/TV 2
TOPPIDRETTSUTØVER: «Farmen»-deltakeren Lars Magne Ullvang (22) har padlet seg til både gull- og bronsemedalje gjennom karrieren. Foto: Espen Solli/TV 2Vis mer

Smuglet inn kajakk på settet

«Farmen»-Lars Magne lurte TV 2.

Det var i et intervju med den lokale radiostasjonen Radio102 at «Farmen»-deltakeren Lars Magne Ullvang (22) fortalte at han hadde smuglet inn en kajakk på tv-gården under opptaksperioden - uten samtykke fra verken TV 2 eller produksjonsselskapet.

«Farmen» skal deltakerne leve som nordmenn gjorde for 100 år siden, og så vidt oss bekjent passer en topp moderne kajakk dårlig inn i 1916-universet.

Ullvang er en del av herrelandslaget i padling, og har padlet seg til både gull- og bronsemedalje gjennom karrieren.

OL i bakhodet

Ifølge Radio102 ville tysværingen holde treningsformen ved like under «Farmen»-innspillinga. Kajakken skjulte han i nærheten av tv-gården.

Til Dagbladet forteller 22-åringen at han - i teorien - kunne ha blitt tatt ut til OL i Rio underveis i tv-innspillinga, som startet opp i slutten av juli.

- Jeg hadde ikke kvalifisert meg til OL, men hvis det hadde endt med diskvalifisering for de russiske padlegutta, kunne jeg likevel ha en sjangs.

- Derfor tenkte jeg at det var lurt i holde seg i form inne på «Farmen», bare sånn i tilfelle jeg fikk plass. I så fall hadde jeg nok trukket meg fra programmet, sier Ullvang.

- Var det ikke litt feil å melde seg på «Farmen» da?

- Jeg ville ikke la både «Farmen» og OL gå fra meg. Sjansene for at jeg fikk bli med til Rio var minimale, men de var der, og derfor ville jeg holde meg i form.

Saken fortsetter under bildet.

FARMEN 2016: Øverste rad fra venstre: Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Simen Amandus Haug Henriksen, Lasse Bergseter, Ali Ahmad, Åsta Hølmo, Kari-Lise Vangen og Marius Hofsøy. Nederste rad fra venstre: Oddvar Jenssen, Anita Kallestad, Sophie Therese Lindberg, Laila Lockert, Sunniva Godal og Stine Hartmann.  Foto: Espen Solli/TV 2
FARMEN 2016: Øverste rad fra venstre: Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Simen Amandus Haug Henriksen, Lasse Bergseter, Ali Ahmad, Åsta Hølmo, Kari-Lise Vangen og Marius Hofsøy. Nederste rad fra venstre: Oddvar Jenssen, Anita Kallestad, Sophie Therese Lindberg, Laila Lockert, Sunniva Godal og Stine Hartmann. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- Ikke et produksjonsproblem

Realitydeltakeren klarte å overtale faren sin til å hjelpe ham med kajakksmuglinga.

- Han er verdens snilleste fyr, og har aldri gjort noe ulovlig i hele sitt liv. Det var egentlig litt utrolig at jeg fikk ham med på det, he-he.

- Og produksjonen visste ingenting?

- Nei, det gikk litt tid. De var veldig forståelsfulle, altså, så jeg tror det gikk bra.

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter at det var en kajakk i omløp på «Farmen».

- Det stemmer at vi ble gjort oppmerksomme på dette underveis, sier Iversen til Dagbladet og legger til:

- Dette har ikke vært et produksjonsproblem, og så langt vi vet brukte Lars Magne kajakken én gang.

Saken fortsetter under bildet.

ÅRETS GÅRD: Det er på denne gården like ved svenskegrensa årets 14 deltakere kjemper om den gjeve førsteplassen i 2016-utgaven av «Farmen».  Foto: Espen Solli/TV 2
ÅRETS GÅRD: Det er på denne gården like ved svenskegrensa årets 14 deltakere kjemper om den gjeve førsteplassen i 2016-utgaven av «Farmen». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Trengte en pause

Til tross for at det lenge spøkte for hele den russiske OL-troppen, og fem padlere ble utestengt, fikk ikke Lars Magne Ullvang, eller noen andre norske kajakkpadlere, OL-billett.

Da Dagbladet snakket med 22-åringen i forkant av realityoppholdet, ga han uttrykk for at han trengte en pause fra toppidrettslivet:

- De siste fire åra har jeg glemt å leve litt, og nå vil jeg gjøre andre ting. Jeg ser på «Farmen» som et eventyr, noe nytt og spennende, sa han den gang.

Nå har Ullvang fått motivasjonen tilbake.

- Ja, nå trener jeg mot neste sesong, sier Ullvang, som understreker at han er glad for at han fikk være med på «Farmen».

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbadet.no.

LES OGSÅ: «Farmen»-Oddvar kuttet seg med øks