PROBLEMSTART: Årets Robinson-innspilling har hatt en rekke startvansker. Den første uken ble produksjonsøya Besar  rammet av skogbrann. Foto: TV 3
PROBLEMSTART: Årets Robinson-innspilling har hatt en rekke startvansker. Den første uken ble produksjonsøya Besar rammet av skogbrann. Foto: TV 3 Vis mer

Smittsom sykdom stanser Robinson

- Vi har besluttet å få alle ut av området til situasjonen er utredet.

SEHER.NO:  Innspillingen av TV3s realityserie «Robinson- ekspedisjonen» - som for tiden spilles inn i Malaysia - har blitt stanset etter utbrudd av virussykdommen denguefeber blant flere av de ansatte i produksjonen.

Etter en rekke tilfeller av influensalignende symtpomer og sykdom blant crewmedlemmene ble det sendt blodprøver til testing hos de lokale helsemyndighetene. Søndag kveld lokal tid ble det klart at fire av prøvene testet positivt for Denguefeber.

Strix televisjon og dansk og norsk TV3 er ifølge TV-kanalen, i gang med en evakuering av alt personell og deltakere ut av smitteområdet.

I løpet av kvelden vil alle bli forflyttet til nærmeste storby, Johor Bahru, der alle vil få en helsesjekk. Den dramatiske avgjørelsen er tatt etter råd fra det svenske legeteamet på stedet og skandinaviske helsemyndigheter.

Dengeuefeberen kan ifølge Wikipedia gi hurtig innsettende høy feber, sterke smerter  i armer og bein, sterk hodepine og en rekke andre symptomer. Dengue har vanligvis et ukomplisert forløp, og går over av seg selv i løpet av 14 dager. Det finnes i dag ingen behandling for selve sykdommen, og behandlingen retter seg mot å lindre symptomene.

- Crewets og deltakernes helse og sikkerhet settes selvfølgelig foran alt, og vi har derfor besluttet å få alle ut av området til situasjonen er utredet, sier produsent i Strix, Fredrik Sandahl.

Sykdomsutbruddet er det siste i en rekke problemer under årets innspilling.

Seher.no var selv vitne til at produksjonsøya Besar ble rammet av skogbrann under den første uken med opptak, og samme uke ble den planlagte deltageren Nann-Rosita Sigurdsen nektet innreise på øya av legene.

Glamourmodellen Camilla Jacobsen var også en av årets planlagte deltagere, men måtte trekke seg etter at hun brakk armen i en vannscooterulykke få dager før avreisen til Malaysia.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg husker bare at det ble mørkt