Tomine Harket:

Smittet på omstridt fest

Artist Tomine Harket avslører at hun var blant dem som ble smittet på utestedet Gamla i november.

STÅR FRAM: Artist Tomine Harket fikk corona etter et besøk på utestedet Gamla i november i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STÅR FRAM: Artist Tomine Harket fikk corona etter et besøk på utestedet Gamla i november i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fredagens episode av «Nytt på nytt» på NRK forteller artist Tomine Harket (27) at hun var blant deltakerne på den mye omtalte festen på utestedet Gamla i Oslo i november i fjor.

Et massivt smitteutbrudd med 40 smittede fulgte etter den aktuelle festkvelden - som var den siste åpne kvelden før utelivet i hovedstaden ble stengt ned grunnet økt smitte.

Det ble innført skjenkestopp i Oslo fra midnatt 9. november.

Det er en ydmyk og flau Tomine Harket som forteller om barbesøket på NRK.

- Jeg er en av de idiotene som var på Gamla og ble smittet. Jeg var en av dem. Men for å være helt klar: jeg gjorde ikke noe galt, det var hundre prosent lov å dra dit, forteller hun.

VIKING: Morten Harket viste seg å være "Vikingen" i den britiske versjonen av "Maskorama", "Tha masked singer". Video: ITV Vis mer

- Jeg kjenner at det er litt sykt å innrømme på tv at jeg var en av dem som var der. Det sitter ganske langt inne. Jeg husker jeg så alle overskriftene dagen etter og tenkte: «Å, jeg er en av dem, ja», fortsetter hun.

27-åringen røper også at hun var blant gjestene som ble coronasmittet denne kvelden.

- Jeg mistet smak- og luktesans i to døgn, og så gikk det egentlig ganske bra, forteller hun om sykdomsforløpet.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Harket, foreløpig uten å lykkes.

Stort utbrudd

Som nevnt var det et stort smitteutbrudd på utestedet - også kjent som Gamle Christiania - i Oslo sentrum mandag 9. november i fjor. Totalt ble 162 gjester og ansatte satt i karantene etter festkvelden.

Det skal nevnes at skjenkestoppen først trådte i kraft ved midnatt, og at utestedet hadde lov til å holde åpent. Likevel ønsket flere etater sanksjoner mot utestedet grunnet det store utbruddet.

Morten Harket intervjues på Spellemannsprisen 2013 om sin nye singel. Er svært hemmelighetsfull om hva slags sang det dreier seg om. Vis mer

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) ba om at Næringsetaten i Oslo kommune skulle vurdere politianmeldelse av Gamla etter smitteutbruddet.

Kort tid seinere ble det kjent at kommunen hadde besluttet å anmelde utestedet.

- Jeg kan bekrefte at Oslo kommune vil politianmelde forholdet. Anmeldelsen vil bli levert av Næringsetaten, skrev Halvard Hølleland, byrådssekretær for kommunikasjon, til VG.

LES OGSÅ: Tone Damli i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer