Jannecke Weeden:

Smittet: - Utslett nedover bena

Jannecke Weeden kommer med klar oppfordring etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

SMITTET: Jannecke Weeden er blitt smittet av coronaviruset. Foto: Privat
SMITTET: Jannecke Weeden er blitt smittet av coronaviruset. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Jeg vet ikke hvor (mye) redd(ere) jeg hadde vært hadde jeg ikke vært vaksinert. Jeg har astma og er i såkalt risikogruppe», skriver TV-profil Jannecke Weeden (45) på Instagram etter å ha blitt smittet med coronaviruset.

Til teksten har hun delt to bilder av seg selv, og priser seg selv lykkelig for at hun har to vaksinedoser «innabords». Weeden skulle tatt den tredje booster-dosen denne uken. I stedet ligger hun syk hjemme.

Klar oppfordring

«Så til det utrettelige diskusjonstemaet; bare ta den vaksinen! For din egen del, men aller mest for andres. Det er ikke en fest å ligge rett ut med 39 i feber og utslett nedover bena ... Jeg orker ikke engang tenke på hvordan ting ville vært uten vaksinen vi her til lands er så heldige å få «kastet» etter oss», fortsetter hun.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

«Jeg vet sprøyter kan være skummelt, å gå til legen kan være skummelt, bivirkninger av vaksiner kan være skummelt. Men ingenting er skumlere enn å ligge uten evne til å puste, eller være grunnen til at noen andre blir liggende - uten å få puste. Tenk litt på det, når du sitter der og blånekter å gjøre det beste, - for deg selv og din neste», skriver hun videre.

Dårlig form

Når Se og Hør snakker med henne på telefon mandag formiddag, er hun tydelig preget av viruset.

Hun påpeker imidlertid at selv om hun oppfordrer «alle» til å la seg vaksinere, handler ikke dette om de som ikke tåler vaksinen.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

I kommentarfeltet på Instagram er det nemlig flere som klør seg i hodet og lurer på om Weeden mener at de som ikke kan vaksinere seg også skal gjøre det. Dette mener hun selvsagt ikke, sier hun.

- Men de som tåler den bør absolutt ta den, legger hun til.

Når det gjelder egen helsetilstand forteller hun at det går opp og ned. Hun påpeker videre at som man ser på prosentene av hvem som blir innlagt og må få intensivbehandling, så er hun veldig glad for at hun er vaksinert.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar i fjor. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

- Jeg stoler på at denne vaksinen kommer til å føre til at sykdomsforløpet mitt blir mildere enn om jeg ikke hadde den.

I skrivende stund vet hun ikke hvilken type coronavirus hun er smittet av.

LES OGSÅ: Døde med corona - familien raser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer