«Lewis»-skuespiller

Smittet: - Følte meg skjelven og elendig

Skuespilleren Laurence Fox, kjent blant annet fra den britiske krimserien «Lewis», har fått corona. Han har tidligere vært en høylytt vaksineskeptiker, og sier nå han tar den kontroversielle medisinen Ivermectin.

SMITTET: Laurence Fox er blant annet kjent fra den britiske TV-serien Lewis. Foto: Ray Tang/ Shutterstock/ NTB
SMITTET: Laurence Fox er blant annet kjent fra den britiske TV-serien Lewis. Foto: Ray Tang/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laurence Fox (43) har vært en svært synlig vaksineskeptiker, som også har demonstrert mot coronarestriksjoner. I fjor stilte han som ordførerkandidat i London for å «bekjempe ekstrem politisk korrekthet». Han endte på sjette plass med 1,9 prosent av stemmene.

Søndag tvitret han et bilde av en positiv coronatest.

«I andre nyheter, følte meg skjelven og elendig i går. Det viser seg at jeg til slutt har fått besøk av Lord Covid og har Omnicold (dersom vi skal tro på testen!) Tar Ivermectin, saltvannsneserens, Quercetin, paracetamol og ibuprofen. Mer menneskeinfluensa enn Wu-flu for øyeblikket», skriver skuespilleren.

Ivermectin er kontroversiell som behandling mot corona. Det er i utgangspunktet et medikament som brukes til å behandle dyr mot parasitter, men brukes også blant mot hodelus og skabb hos mennesker.

Rogan-medisinen

Det er foreløpig ikke dokumentert at Ivermectin har noen effekt for å forhindre eller behandle corona. Imidlertid er det blitt fremmet av vaksineskeptikere. Både den kjente Fox News-profilen Tucker Carlson og den kjente podkasteren Joe Rogan er blant dem som har snakket varmt offentlig om Ivermectin.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

Rogan fortalte også at han brukte medisinen da han ble smittet med corona.

Det er, ifølge The Guardian, bare fire dager siden Fox la ut et bilde av seg selv på Twitter med en T-skjorte med påskriften: «Ingen vaksine er nødvendig, jeg har et immunsystem»

Fox svarte søndag også på spørsmål fra flere om hvor han hadde fått tak i Ivermectin, og hvorfor han tok det.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

I Mexico

«Ikke bare må du bare signere på et skjema at du føler deg bra nok til å komme inn i Mexico. Du kan også kjøpe medisiner som Ivermectin, som «vaksinoholikerne» ikke vil du skal få tak i, over disk her. Jeg er så lykkelig over å bli med i klubben for naturlig immunitet», skrev Fox.

Som ordførerkandidat sa Fox at han tidligst ville ta en vaksine i 2023. Han hevdet at det var først da alle tilstrekkelige tester var gjennomført.

Fox stilte også spørsmålstegn ved de offisielle dødstallene i Storbritannia.

Ifølge The Evening Standard hevdet han at noen leger forsøkte å inkludere dødsfall, som ikke var coronarelatert, i den offisielle statistikken. Fox mente blant annet dette var tilfellet med hans egen mor, som døde i 2020.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

LES OGSÅ: Slutter etter vaksinedrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer