Coronavirus:

Smitte-alarm på Nationaltheatret

- Jeg kan bekrefte at vi har en som er bekreftet smittet.

ET SMITTETILFELLE: Etter det Se og Hør erfarer er det en norsk skuespiller tilknyttet Nationaltheatret som er blitt smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
ET SMITTETILFELLE: Etter det Se og Hør erfarer er det en norsk skuespiller tilknyttet Nationaltheatret som er blitt smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset preger store deler av hverdagen til både nordmenn og resten av verden. Sykdommen ble oppdaget i industribyen Wuhan i Kina, og har siden spredd seg til store deler av verden. I skrivende stund er det 1221 mennesker som har fått påvist coronaviruset i Norge som vi vet om, og tre mennesker har mistet livet som følge av pandemien.

I hele verden er tallene betraktelig høyere, hvor det hittil er 167449 smittede mennesker og totalt 6440 dødsfall.

Mandag ble det kjent at en ansatt tilknyttet Nationaltheatret er blant dem som har fått påvist coronaviruset.

Det bekrefter direktør Marta Færevaag Hjelle ved Nationaltheatret til Se og Hør.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Har foreløpig ingen tall

Etter det Se og Hør erfarer er det snakk om en norsk skuespiller. Hjelle ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er en norsk skuespiller som er smittet.

Foreløpig er det ikke klart om andre ved teatret er smittet, eller hvor mange som eventuelt må i karantene som følge av kontakt med den smittede.

- Vi kartlegger dette nå. Som andre har vi ansvar for å varsle dem som har vært i kontakt, og sette i gang karantene. Vi har ingen tall per nå, forteller Hjelle.

Nationaltheatret ble informert om smitten i dag.

- Alle på teatret blir varslet nå. Vi må ettergå alle som har vært i kontakt med vedkommende, avslutter hun.

Som følge av corona-situasjonen vi nå befinner oss i har en rekke tiltak blitt iverksatt. Blant annet er alle landets skoler og barnehager stengt, det er blitt innført reisetiltak og alle landets serveringssteder og restauranter må stenge klokka 21.00.

Dette er bare noen av tiltakene som gjør at det norske folk blir hardt rammet.

Flere mennesker har også blitt satt i karantene, og blant dem er kongeparet som i starten av mars kom hjem fra et statsbesøk i Jordan.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

- Sammen står vi i dette

I anledning situasjonen vi nå befinner oss i, talte kong Harald søndag til nasjonen fra Kongsseteren i Oslo.

- Vi befinner oss i en situasjon som både er uvirkelig, fremmed og skremmende for oss alle. Vi kjenner verken igjen hverdagen vår eller verden rundt oss. Og fremdeles står vi bare ved begynnelsen av noe vi ikke fullt ut kjenner konsekvensene av, var noe av det han sa.

Videre uttalte kongen at «uvissheten gjør oss sårbare» og at «alvoret gjør oss engstelige».

- Til slutt vil jeg minne om at alle trenger litt ekstra vennlighet i denne tiden. Sammen står vi i dette. Og sammen skal vi klare å komme gjennom det som ligger foran oss, sa han avsluttningsvis.

LES OGSÅ: Syk - får ikke coronatest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer