Smakløst kokke-Idol

«MasterChef» er overstekt og dårlig krydret.

EYVIND HELLSTRØM HAR VÆRT en suksessoppskrift i seg selv for TV3. «Hellstrøm rydder opp» har disket opp med stor underholdning hver uke, og hovedpersonen selv ble til og med årets programleder på Gullruten.

RÅVARENE ER DERMED
av beste klasse når kanalen nå går i gang med storsatsingen «MasterChef», der amatørkokker får sjansen til å imponere et dommerpanel med sine retter i et slags kokke-Idol.

MED HELLSTRØM I DOMMERPANELET skulle alt ligge til rette for godt grillede og marinerte deltakere. Men hva skjer? I første episode er ikke Hellstrøm i nærheten av det sitat-potensiale som har gitt ham legendestatus. Han er bare snill og blunker til deltakerne, og det er ingen kulinariske sitater å melde om. Ingen «dette kan ikke jeg spise» eller «hva var den dritten du la på der.»

Isteden er det meddommer Jan Vardøen som leverer det eneste minneverdige sitatet fra kvelden med: «Pizza er som sex. Uansett hvor dårlig det er, så er det litt godt likevel.»

KONSEPTET ER ENKELT OG GREIT. Ivrige amatørkokker står i auditionkø der musikkinstrumenter er byttet ut med kjølebager fulle av råvarer, de har en time på seg til å lage sin rett på bakrommet, og juryen bestående av Hellstrøm, Vardøen og Tom Victor Gausdal sender videre de som imponerer mest. Her er middelmådig mat i kombinasjon med egenhendig dykking etter kamskjell en sikker billett videre, akkurat som litt sur sang, store pupper og blondt hår er en kombinasjon dommerne faller for i Idol.

JENNY SKAVLAN GJØR EN fin figur som programleder i første episode, men dommerpanelet skuffer stort i sine tilbakemeldinger. Og det er bare å innse at så lenge vi som seere ikke kan gjøre annet enn å se om det ser godt ut det som serveres, er vi avhengige av sterkt krydrede tilbakemeldinger for å vekke både glede, sorg og rørende øyeblikk.

SELV OM ALT ER PENT, ordentlig og velpolert, blir det for tamt og kjedelig, ja rett og slett smakløst - i ordets kokkefaglige betydning.

FORHÅPENTLIGVIS FÅR Hellstrøm fart på kjeften i de neste ukene, og forhåpentligvis endrer konseptet seg noe etter at auditionrundene er ferdige. Vi vil jo se Hellstrøm som mannen som bryter folk ned for så å bygge de opp igjen. Hvis ikke blir ventetiden lang til Helltrøm rydder opp igjen.

«MasterChef» sendes på TV3 tirsdag og torsdag klokka 20.30. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Likestilling i en gal, gal verden
LES OGSÅ: Ingen grunn til begeistring
LES OGSÅ: Så pinlig at man får fylleangst når man skrur av TV'n
LES OGSÅ: Ingen Kim - mye kos
LES OGSÅ: Over grensen flaut og pinlig
LES OGSÅ: Vilt tankevekkende tv
LES OGSÅ:
En programleder unna sekser'n
LES OGSÅ: - Det er bare jævla kjedelig!
LES OGSÅ:
Det er én ting som ikke kler henne...
LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2