JULESINT: Nattdykk-forfatteren Kim Småge er eitrende forbanna på de som har vandalisert furutrærne i Bjugn. Foto: Scanpix
JULESINT: Nattdykk-forfatteren Kim Småge er eitrende forbanna på de som har vandalisert furutrærne i Bjugn. Foto: ScanpixVis mer

Småge raser mot vandaler

Forfatteren vil heller gi bort penger til juletretyvene.

SEHER.NO: Den trønderske krimforfatteren Kim Småge (62) raser etter at vandaler har ødelagt furutrær i nærheten av der hun bor i Bjugn i Sør-Trøndelag.


Tyveriet og vandaliseringen av furutrærne har sannsynligvis skjedd noen dager før jul, og i et brev til Fosna-Folket langer Norges første krimdronning forbannet ut mot gjerningsmennene: 

På skogfattige Valsøya har vi noen små furutrær som trosser vær og vind og lager litt le for blåsten. Han/hun/dem som skar av toppene på to furuer, antakeligvis for å ha dem til juletre, burde få penger fra det offentlige, til å kjøpe seg et juletre, - hvis de er så fattige, mener jeg. Det var et forbaska trist syn, å vandalisere småskogen vår her ute på den måten, kutte av den frodige toppen. Jeg er ikke sint, jeg er forbanna. Eitrende forbanna. Egentlig trist. Han/hun/dem som gjorde det; - ta kontakt neste jul, så skal jeg gi dere penger til et juletre. OK? Det tar ca. 20 år før skaden dere har gjort på furu-småttisene leges.

Kim Småge


LES OGSÅ: Kjendisene kjemper om det flotteste juletreet