Gunilla Persson:

Sluttet fred med ekskjæresten før hans død

«Hollywoodfruen» har tidligere anklaget skuespiller Johannes Brost for å skrive løgner i hans selvbiografi.

TIDLIGERE KJÆRESTER: Den svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson har tidligere anklaget den avdøde skuespilleren Johannes Brost for å skrive løgner om henne i hans selvbiografi «Dö inte nyfiken». Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE KJÆRESTER: Den svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson har tidligere anklaget den avdøde skuespilleren Johannes Brost for å skrive løgner om henne i hans selvbiografi «Dö inte nyfiken». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): «Svenske Hollywoodfruer»-stjernen Gunilla Persson (59) og den svenske skuespilleren Johannes Brost (71) fikk ordnet opp i uenighetene sine før han gikk bort forrige uke.

Johannes led av kreft og ifølge svenske Expressen hadde han en svulst i halsen. Forrige uke sovnet han stille inn med familien ved sin side.

Krangelen oppstod tilbake i 2014, da «Hollywoodfruen» anklaget ham for å ha skrevet løgner om henne i selvbiografien sin.

I Johannes' biografi «Dö inte nyfiken» skrev han om sin romanse med Gunilla på 80-tallet. Det daværende paret tilbrakte mye tid sammen gjennom reising, restaurantbesøk og festing.

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer

Var forelsket

Til det svenske Aftonbladet forteller «Hollywoodfruen» om forsoningen med den nå avdøde skuespilleren.

- Jeg traff han på en reise til Frankrike under inspillingen av «Fangene på fortet» i sommer, og da sa jeg til ham at jeg kun skal skrive fine ting om han i min bok.

- Senere hadde han fortalt casting-teamet at han var lei seg for at han hadde skrevet fæle ting om meg.

- Vi likte hverandre godt, og var sammen på slutten av 80-tallet. Vi hadde det mye gøy i Vestindia og i New York. Johannes var en ildsjel og en perfekt kavaler i sosiale sammenhenger, skrev Gunilla i en sms til Aftonbladet.

Rystet over bortgangen

Beskjeden om Johannes bortgang rystet 59-åringen, og hennes tanker går til hans nære og kjære og fremfor alt Johannes datter, Ella Jacobson Brost. Det forteller reality-stjernen til Aftonbladet.

Etter at hans død ble kjent, delte Gunilla også et gammelt bilde av seg selv og Johannes på Instagram-kontoen sin.​​

Saken fortsetter nedenfor.

Under bildet skrev hun:

«Johannes Brost og jeg på en romantisk ferie. Aftonbladet har spurt meg flere ganger om jeg vil si noe om hvor trist det er at Johannes har forlatt oss. »

«Jeg har skrevet en tekstmelding til avisen. Her er vi på ferie i Saint Lucia, i Vestindia i 1989. For en kjekkas! Jeg var veldig forelsket i ham. Gud velsigne ham og gi ham fred.»

​Saken fortsetter under videoen.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun prøvde en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer Vis mer Vis mer

​Avlyste Sverige-besøk i sinne

​Gunilla er kjent for å skape store overskrifter, og i høst gikk ikke den planlagte opptredenen hennes på Kristallen, Sveriges svar på Gullruten, helt etter planen.

​59-åringen var invitert til TV-utdelingen for å dele ut pris med den svenske «Paradise»-deltakeren Samir Badran (27). Men da den svenske TV-kanalen SVT nektet å betale flybilletten, uteble Gunilla fra prisutdelingen.

Hun skal nemlig ha krevd å sitte på førsteklasse over Atlanteren, og det ville ikke SVT ta seg råd til.

«SVT ville ikke betale flybilletten min, så jeg uteble», skrev Persson i et innlegg på Facebook.

Overfor Expressen bekreftet Anders G Carlsson, prosjektleder i SVT, at de valgte å ikke fly inn tv-fruen fra hennes hjem i Los Angeles til Stockholm.

«Bakgrunnen for beslutningen er prislappen, forklarte Carlsson.»

​Opplevde sjokkbrann

​I april i fjor opplevde Gunilla og familien et av sine aller største mareritt.

En brann i nabohuset forårsaket at huset til 59-åringen i det fasjonable Pacific Palisades-området i Los Angeles brant ned til grunnen.

BRANT NED TIL GRUNNEN: Gunilla Persson ble sterkt rystet over brannen. Her avbildet i ruinene av den nedbrente boligen. Foto: NTB Scanpix
BRANT NED TIL GRUNNEN: Gunilla Persson ble sterkt rystet over brannen. Her avbildet i ruinene av den nedbrente boligen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Totalt fem mennesker ble skadd i brannen, hvor tilstanden til to av dem var kritisk.

Gunilla og datteren Iris (15) kom seg uskadde fra brannen, men moren Iris (90) ble fraktet til sykehus med skader.

I et intervju med svenske Aftonbladet snakket den svenske tv-profilen ut om følelsene rundt brannen.

- Jeg er forbannet over at det her i det hele tatt måtte skje, uttalte hun til avisen.

Sinnet rettet hun mot håndverkerne som renoverte naboenes bolig. Ifølge brannvesenet startet brannen i noen dunker og filler som hadde blitt stående ute i forbindelse med oppussingen.

Den svenske «Hollywodfruen» fortalte at hun ikke ønsker å returnere til den nedbrente boligen.

​ - Jeg vil ikke tilbake. Og Erika vil absolutt heller ikke det. Sorgen er for stor, forklarte hun.

​LES OGSÅ: Slår tilbake etter hetsen mot seg selv og datteren