SKILT ETTER SJALUSIDRAMA: Eyvind Hellstrøm beskriver bruddet med Bagatelle-eier Christen Sveaas - som førte til at han sa opp jobben på restauranten, som et dårlig ekteskap han nå er skilt fra. Foto: SCANPIX
SKILT ETTER SJALUSIDRAMA: Eyvind Hellstrøm beskriver bruddet med Bagatelle-eier Christen Sveaas - som førte til at han sa opp jobben på restauranten, som et dårlig ekteskap han nå er skilt fra. Foto: SCANPIXVis mer

Sluttet etter TV-krangel

- Når du skygger for solkongen får du et problem...

SEHER.NO: Norges mest kjente kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm (61) vakte oppsikt da han før jul sa opp sin stilling på gourmet-restauranten Bagatelle i Oslo, etter mer enn 25 år på det samme kjøkkenet.

Til Dagbladet Magasinet hevder Hellstrøm at han i flere år hadde hatt problemer å samarbeide med finanseieren Christen Sveaas, som i 1996 reddet restauranten fra konkurs.


Men det som skal ha ført til det endelige bruddet, skal ha vært Hellstrøms TV-suksess i TV3-programmet "Hellstrøm rydder opp".
 
- Effekten av at jeg har vært på TV var utelukkende positivt for restauranten som fikk en gigantisk fornyet interesse. Men det er i alle fall en person i dette landet som ikke liker at jeg er på TV og har fremgang.

- La meg si det sånn at jeg har fått ekstremt mye oppmerksomhet og har ikke han. Når du skygger for solkongen, får du et problem, sier han til Dagbladet Magasinet.

Hellstrøm, som i tiden framover blant annet skal jobbe med programmene "Master Chef" og en ny runde av "Hellstrøm rydder opp" på TV3, beskriver bruddet som et dårlig ekteskap, som han endelig er skilt fra.

Han angrer heller ikke på hvordan han opptrådt i TV-programmene sine, selv om han har blitt kritisert for å fremstå som en arrogant leder.

- Det spiller ingen rolle hva media eller folk flest måtte mene om meg. Mange mener mye og den skarpeste kritikken kommer gjerne fra folk som aldri har vært i denne restauranten, sier han.

Christen Sveaas har foreløpig ikke kommentert de siste uttalelsene fra Hellstrøm.


LES OGSÅ: - Jenny er litt sånn damer skal være