MOT STRØMMEN: - Det er så mange kjente artister som er opptatt av å være tynne, sier Mira Craig. Foto: SCANPIX
MOT STRØMMEN: - Det er så mange kjente artister som er opptatt av å være tynne, sier Mira Craig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Sluttet å veie meg som 15-åring

Musikerstjernen avslører sannheten bak Norges Melodi Grand Prix-låt...

SEHER.NO: Grand Prix-aktuelle Mira Craig (25) har ikke veid eller målt seg siden hun var 15 år gammel. Nå vil hun lære unge mennesker å holde hodet høyt.

- Det er så mange kjente artister som er opptatt av å være tynne, sier den norske stjernen til Dagbladet.

For artisten som har skrevet Norges bidrag i Melodi Grand Prix, "Hold On Be Strong", er det viktigste å være sunn og energisk. For to uker siden havnet Maria Haukaas Storeng, som framfører Miras låt, på forsiden av VG på grunn av uttalelsen om at hun hadde gått mye sulten i livet. Det samme kan ikke sies om venninnen Mira Craig.

- Jeg sluttet å måle meg og veie meg da jeg var 15, sier hun til avisen.

Og:

- Det er viktig for unge at de ser noen i mediene som gjør det motsatt, at de for positive rollemodeller som sier "ikke bry deg om det". Det gjelder å vise at det finnes et spekter av mennesker i musikklivet, ikke bare de som har resignert overfor det de tror selger og utseendepresset fra bransjen.

Mira avslører at låta "Hold On Be Strong" er skrevet nettopp for å gi unge mennesker tro på seg selv.

- Jeg vil gjerne at det skal være en låt unge mennesker kan sette på for å få håp, for å bli oppmuntret, sier 25-åringen om sangen, som hun selv skrev da hun var 15 år gammel.

- Det er mange unge som går gjennom mye som er vanskelig. Mitt budskap er at det vanskelige ikke varer, at det kan være bedre allerede i morgen - og at alt som skjer har positive og negative sider. Det som gjør vondt kan vise seg å bringe deg videre, sier Mira Craig til Dagbladet.

LES OGSÅ: Dømmes nord og ned i MGP