Tone Damli:

Sluttet å amme:
- En stor belastning

Artisten forteller åpent om at å amme sin nyfødte sønn ble langt fra smertefritt.

ÆRLIG OM SÅRT TEMA: Tone Damli ønsker å bidra til åpenhet om ammeproblemer.Foto: Heiko Junge / NTB
ÆRLIG OM SÅRT TEMA: Tone Damli ønsker å bidra til åpenhet om ammeproblemer.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Artist Tone Damli (32) kunne i oktober dele nyheten om at hun og Markus Foss (38) hadde fått sitt andre barn sammen. Den lille gutten har fått navnet Marlon, og har nå blitt litt over to måneder gammel.

Damli har siden fødselen holdt følgerne sine oppdatert på Instagram om livet som tobarnsmor, og det er tydelig at familien gleder seg over det nye tilskuddet.

Å ta vare på et nyfødt barn er imidlertid utfordrende for alle familier, og for Damli har det ikke vært noe unntak.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

- Grått og svettet

32-åringen forteller nå følgerne sine om noe som kan være sårt for mange mødre - nemlig å ikke få til amming.

«For et par uker siden sluttet jeg å amme. Jeg hadde så vanvittig lyst til å få det til, og jeg har jobbet intenst for å greie det. Jeg har ammet og pumpet, grått og svettet, hatt en kavende baby liggende på puppen, som aldri ble fornøyd», åpner hun innlegget.

«Jeg tror kanskje at lysten min ødela litt for meg, for skuldrene ble høye og produksjonen mindre og mindre. Det endte opp med å bli en stor belastning å skulle amme ham, og jeg måtte alltid supplere med erstatning etter pupp», fortsetter hun.

Damli trekker imidlertid frem radioprofil Live Nelvik (38) som trøst. Nelvik har nemlig tidligere slått et slag for såkalte «flaskemammaer», og med sin åpenhet bidratt til å redusere tabuet rundt det å ikke få til amming.

Det ønsker nå Damli også å gjøre med å fortelle om sin erfaring.

- Jeg velger å dele dette nettopp fordi dette kan være et sårt tema, og en lett kan føle seg litt mislykket ved å ikke få det til. For meg var det tungt å erkjenne at det ikke funket. Nå er jeg glad for avgjørelsen, og tenker at det var det beste for både meg og ham, skriver hun i en tekstmelding til Se og Hør.

INNRØMMER: Tone Damli innrømmer at det er et psykisk press i jobben som artist. Vis mer

Åpen om svangerskapet

I Instagram-innlegget omtaler 32-åringen seg som en «stolt flaskemamma». Hun forteller også at lille Marlon er en glad liten gutt som koser seg hos både mor og far, som nå deler på å mate sønnen.

Flere har uttrykt sin støtte i kommentarfeltet, blant annet artistkollega Sandra Lyng Haugen (33), som selv har vært åpen om å ha utfordringer med å amme.

Også under svangerskapet har Damli vært åpen om utfordringer, blant annet om humørsvingninger og økt kroppsvarme.

Artisten var imidlertid takknemlig for å unngå de verste plagene.

Damli og Foss har også datteren Billie (6), som denne høsten ble skolejente.

Damli har tidligere også åpnet opp om fødselen av datteren. Da hun høsten 2018 gjestet podkasten til Sandra Lyng Haugen, «Smelt På Tjukka», fortalte hun at det ikke ble helt som hun hadde sett for seg.

- Jeg fikk en epidural, som var helt fantastisk og jeg sovnet. Kvart på syv den 28. april kom Billie til verden, knallblå i ansiktet, og satt fast mellom to rier, men det gikk kjempebra, sa artisten i podkasten.

Ifølge Tone var fødselen det vondeste hun har opplevd, men hun påpekte at hun følte seg helt fin i formen etterpå. Så fin at hun faktisk tok seg en spasertur en halvtime etter fødselen, til sykepleierens store bekymring

LES OGSÅ: Derfor er de ikke forlovet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer