Piers Morgan:

Slutter som programleder

Den omstridte programlederen har kommet med en rekke uttalelser om prins Harry og hertuginne Meghan de siste dagene.

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Piers Morgan (55) slutter som programleder i morgenprogrammet «Good Morning Britain». Det skriver nyhetsbyrået PA. Morgan skal selv ha valgt å slutte i jobben, ifølge ITV.

- ITV har akseptert denne beslutningen og har ingenting ytterligere å legge til, skriver kanalen.

Det har stormet rundt programlederen de siste dagene - etter hans sterke kritikk mot hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) etter intervjuet de gjennomførte sammen med talkshowdronninga Oprah Winfrey (67).

55-åringen har så å si gjort sport i å kritisere hertugparet de senere årene. Mandag omtalte han Oprah-intervjuet som et svik mot dronning Elizabeth (94) og resten av det britiske kongehuset.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Det skal ha kommet over 40 000 klager på Morgans framtreden i programmet, ifølge Variety - og en gransking har blitt satt i gang som følge av 55-åringens uttalelser om hertuginne Meghan.

Stormet ut

I tirsdagens sending av «Good Morning Britain» stormet Morgan rett og slett ut av studioet - midt i sendingen.

Etter å ha blitt konfrontert med den beinharde kritikken han har rettet mot hertuginne Meghan ved flere anledninger av medprogramleder Alex Beresford, fikk han nok.

- Jeg beklager, men jeg tror ikke på noe av det hun sier. Jeg ville ikke trodd henne om hun ga værmeldingen. Og det faktum at hun har angrepet vår kongelige familie. Jeg synes det er forkastelig, sa Piers Morgan om Meghan etter det store intervjuet mandag, og fortsatte:

- Jeg ble kvalm over det jeg så. Dette er et to timer langt slaktemaraton av vår kongefamilie, monarkiet og alt dronningen har jobbet så hardt for. Og alt dette blir gjort med prins Philip liggende på sykehuset.

OVER OG UT: Piers Morgan slutter som programleder etter alt bråket. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB
OVER OG UT: Piers Morgan slutter som programleder etter alt bråket. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB Vis mer

Hard kritikk

Mandag var han også på Twitter hvor han raste mot hertugparet av Sussex.

«Harry ønsker at USA og resten av verden skal hate familien hans, monarkiet og landet hans. Jeg foreslår at alle venter på at ofrene for konas angrep skal snakke om hennes rare beskyldninger», skrev han da.

«Dette intervjuet er et skammelig svik mot dronningen og kongefamilien. Jeg forventet dette destruktive, selvforherligende tullet fra Meghan, men at Harry lar henne få familien og monarkiet ned på kne, er skammelig», fortsatte han.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Videre gjentok Morgan, denne gangen skriftlig, at han ikke ville tro på Meghan om hun så ga ham værmeldingen.

«Er det for seint med Oscar-nominasjonene?» delte han, og ga seg ikke der:

«La oss få dette klart: Prins Harry og hans kone brukte bare to timer på å kaste bort alt dronningen står for og har jobbSet så hardt for å vedlikeholde, mens de later som at de støtter henne. Og de gjorde dette mens hennes 99 år gamle ektemann Philip er alvorlig syk på sykehus. Det er foraktelig».

LES OGSÅ: - Jeg respekterer Harry og Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer