Gerhard Helskog:

Slutter på grunn av sykdom

Gerhard Helskog slutter som journalist etter å ha blitt rammet av Parkinson.

SLUTTER: Journalist Gerhard Helskog er blitt rammet av Parkinsons. Foto: Trygve Indrelid / NTB
SLUTTER: Journalist Gerhard Helskog er blitt rammet av Parkinsons. Foto: Trygve Indrelid / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Journalist og TV-profil Gerhard Helskog (58) slutter i jobben som journalist etter å ha blitt rammet av Parkinsons, skriver TV 2 torsdag morgen.

Overfor kanalen forteller han for første gang om sykdommen.

- Det finnes ingen kur. Alt jeg kan gjøre er å prøve å bremse utviklingen, sier han.

Priser

Helskog har vært ansatt i TV 2 i snart 30 år, siden 1992, og har mottatt flere priser for sitt arbeid. I fjor fikk han hedersprisen under Årets redaktører-utdelingen i Oslo og Akershus.

Journalisten er godt kjent for sin undersøkende journalistikk i programmer som «Dokument 2», «Bak din rygg», «Rikets tilstand» og «Vårt Lille Land» - dokumentarserier som sannsynligvis ikke hadde eksistert hadde det ikke vært for Gerhard, skriver TV 2.

BEUNDRINGSVERDIG: Den svenske håndballstjerna, Jenny Carlson har valgt å være åpen om sin sykdom, noe hun har fått mye positive tilbakemeldinger om. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Jeg får ikke opp farten. Ting tar så lang tid. Stemmen min som jeg har levd av, blir svakere som følge av sykdommen. Jeg rister mer eller mindre hele tiden, den ene armen og det ene beinet. Dag og natt. Det er helt fascinerende, og ganske frustrerende, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer