SLUTTER IKKE: Liv Ullmann legger karrieren som teaterskuespiller på hylla, men har ingen planer om å slutte med film, eller som regissør. Her er hun på premieren av «Kongen av Bastøy» på Colosseum kino onsdag.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
SLUTTER IKKE: Liv Ullmann legger karrieren som teaterskuespiller på hylla, men har ingen planer om å slutte med film, eller som regissør. Her er hun på premieren av «Kongen av Bastøy» på Colosseum kino onsdag. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Slutter ikke som skuespiller

Liv Ullmann gir seg på teatret, men legger ikke karrieren på hylla.

Publisert
SEHER.NO:  Filmlegenden Liv Ullmann (71) er Norges mest berømte skuespiller gjennom tidene, og har to Oscar-nominasjoner å skilte med.

Denne høsten har den spreke 71-åringen reist land og strand rundt med Riksteatret-forestillingen «Lang dags ferd mot natt», som har høstet strålende kritikk.

De aller siste visningene av forestillingen ble holdt på Dramaten i Stockholm, og tirsdag markerte slutten på turneen for skuespillerne.

Det var derfor en lettere trist, men samtidig fornøyd Ullmann som møtte pressen med teaterkollega Pål Sverre Valheim Hagen (30) under førpremieren av «Kongen av Bastøy» på Colosseum kino onsdag.

Se stor bildespesial fra premierefesten her!

Overfor Seher.no innrømmet Ullmann at det har vært stort å få være med på «Lang dags ferd mot natt», og at det er rart at det nå er over.
 
- Det var over i går, så vi drar det litt ut og går på kino sammen i dag, sier hun, mens Pål Sverre, nikker ved siden av:

- Det er litt trist.

Filmstjernen har tidligere fortalt at stykket kom til å bli hennes aller siste rolle på teateret. Men overfor Seher.no avslører hun at hun ikke har noen planer om å slutte helt som skuespiller.
 
- Nei, nei! Det finnes film vet du, og så er jeg regissør, og det skal jeg fortsette med. Det er mye jeg kan gjøre, og jeg har også tenkt å skrive litt, sier hun.
 
Ullmann bor til vanlig i Florida med ektemannen Donald Saunders, men har de siste månedene reist rundt i hjemlandet. Skuespillerinnen tror imidlertid ikke hun kommer til å flytte tilbake helt enda.

- Jeg er jo norsk, men jeg har mer jobb ute. Jeg har aldri flyttet fra Norge egentlig, men bor ute, og trives veldig godt med det, forteller hun. 

Pål Sverre Valheim Hagen, som spilte sønnen til Ullmann i «Lang dags ferd mot natt», innrømmer imidlertid at han kommer til å savne skuespillerinnen veldig.

- Ja, herregud! Hva tror du? smiler han, og tar et fast grep om «teatermoren».

Ifølge skuespilleren, også kjent fra filmen «deUSYNLIGE», har han lært mye av Ullmann.

- Det er mye å ta på stående fot, men jeg har lært mye, og det har vært fantastisk å bli kjent med henne, både som kunstner og som menneske. Vi kommer nok aldri til å glemme det vi har vært gjennom, sier han.

Kommer du til å holde kontakt med henne?

- Ja, det tror jeg nok, absolutt. Vi har blitt gode venner, vi er jo familie, for alltid, smiler han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Kom uten Märtha på premierefest

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer