Matt LeBlanc:

Slutter i «Top Gear» for familiens skyld

Mener programlederjobben holder ham unna familien.

SIER OPP: Matt LeBlanc, som leder tv-programmet «Top Gear» på BBC sammen med Chris Harris og Rory Reid, sier opp jobben som programleder. LeBlanc har ledet programmet siden 2016. Han er tidligere kjent fra rollen som Joey fra den utrolig populære 90-tallsserien «Friends». Foto: NTB scanpix
SIER OPP: Matt LeBlanc, som leder tv-programmet «Top Gear» på BBC sammen med Chris Harris og Rory Reid, sier opp jobben som programleder. LeBlanc har ledet programmet siden 2016. Han er tidligere kjent fra rollen som Joey fra den utrolig populære 90-tallsserien «Friends». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BBC Studios bekrefter i en pressemelding at programleder Matt LeBlanc (50) vil slutte i «Top Gear». Hans siste sesong vil bli den som er planlagt sendt senere i år.

- Min opplevelse med «Top Gear» har vært utrolig morsom. Jeg har virkelig nytt å jobbe med hele teamet, sier LeBlanc i pressemeldingen, og fortsetter:

- Men tiden jeg forplikter meg til, og den omfattende reisingen som trengs for å presentere «Top Gear» holder meg unna familien min og vennene mine i en så stor grad at jeg ikke er komfortabel med det, sier LeBlanc i pressemeldingen.

- Takk for en flott kjøretur!

- Det er synd, men av disse grunnene kommer jeg ikke til å fortsette med å være involvert i produksjonen av dette tvshowet. Jeg vil alltid være en «Top Gear»-fan, og jeg ønsker teamet videre suksess. Takk for en flott kjøretur!

Matt LeBlanc har vært en av programlederne for «Top Gear» siden 2016. Han tok over jobben sammen med TV- og radiopersonligheten Chris Evans etter at den opprinnelige programlederen Jeremy Clarkson fikk sparken i 2015.

Den gangen var Dagbladets anmelder ikke spesielt imponert, og trillet terningkast to for det «nye» «Top Gear»-førerteamet.

Den siste sesongen vil bli LeBlancs fjerde totalt.

Sendes i 200 territorier

Programmet blir sendt i over 200 territorier rundt omkring i verden, og er blitt mer populært etter at Matt LeBlanc begynte, ifølge BBC.

«Top Gear» har spesielt vært populært hos de yngre, og den siste sesongen hadde seks ganger flere seere enn gjennomsnittet i aldersgruppen 18 til 34 år.

Selv om LeBlanc slutter, er det ikke kroken på døra for «Top Gear».

BBC Studios opplyser om at de vil fortsette å forvalte «Top Gear»-merket på et globalt nivå, og skriver at de vil «fortsette å jobbe med partnere rundt omkring i hele verden for å øke suksessen til verdens største motorshow».

I løpet av sin tid på «Top Gear» har LeBlanc blant annet hjulpet NASA med å lande et verdifullt forskningsfly, og bygget verdens raskeste traktor. «Top Gear»-gjengen har også flere ganger vært i Norge for å spille inn episoder og stunts.

Patrick Holland i BBC Two takker Matt LeBlanc for sin innsats som medprogramleder på «Top Gear».

TABBE: Rallykjører Benjamin Ward og kartleser Simen Næss Hansen fikk flere problemer under Aurskog-Høland Rally i juni. Nå er videoen fra løpet sett over en halv million ganger. Video: Benjamin Ward I tillegg til å drive med rally er Benjamin Ward frilansfotograf, blant annet for Dagbladet. Vis mer

- Det var alltid meningen at vi skulle låne ham fra hans dagjobb som en av de største komedieskuespillerne i Hollywood, så jeg ønsker ham alt godt. Den neste sesongen av «Top Gear» (Matts siste) kommer til å bli helt spesiell, og vi har store planer for å ønske en ny medprogramleder til teamet for 2019 og videre, sier han i pressemeldingen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Må returnere gaver for 77 millioner kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer