Kjetil André Aamodt

Slutter i NRK

Alpineksperten tar fatt på nye utfordringer.

FERDIG: Kjetil André Aamodt gir seg i NRK. Her med kona Stine Østvold.  Foto: Tor Lindseth
FERDIG: Kjetil André Aamodt gir seg i NRK. Her med kona Stine Østvold. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mangeårig alpinekspert Kjetil André Aamodt (49) slutter i NRK og melder overgang til TV 3-eier NENT, melder VG.

Ifølge avisen skal det ha blitt kommunisert internt i NRK fredag.

NENT Group skal 13.00 fredag ha digitalt pressetreff om den kommende vintersesongen, da kommer det en forsmak på hvordan vinteridrettene på TV blir presentert kommende sesong.

Også alpinekspert Marius Arnesen går også fra NRK til NENT.

RAKKER: Fiskeren Isak Dreyer har markert seg under den tredje sesongen av «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- De er to strålende formidlere og fagpersoner som har bidratt med kunnskap, godt humør og masse energi i kommentering, analyser og historiefortelling, sier Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef i NRK sport til VG.

- Det er synd at de nå velger å avslutte hos oss, fortsetter han.

Flere profiler gir seg

Nyheten kommer samme måned som beskjeden om at Tore Sagen (40), Steinar Sagen (46) og Bjarte Tjøstheim (53) også slutter i NRK. Sammen skal de tre, ifølge Bjarte Tjøstheim, fortsette å lage lettbeint underholdning et annet sted.

- Vi fikk rett og slett et tilbud vi ikke kunne si nei til, sa Tjøstheim til NRK.

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Kort tid senere ble det avslørt at trioen blir en del av en ny podkastsatsning i Schibsted. I løpet av året lanserer Schibsted nemlig et eget abonnementsbasert podkastprodukt, meldte VG.

«Friminutt»-duoen Herman Flesvig (29) og Mikkel Niva (33) har også meldt overgang fra NRK til Schibsted.

- Etter snart tre år med «Friminutt», så er det på tide at vi trekker inn i klasserommet og begynner å jobbe litt for pengene. Når det gjelder selve innholdet vi skal lage kan vi garantere like meningsløst innhold, fjas og moro som før, sa Herman Flesvig og Mikkel Niva i en pressemelding fra Schibsted News Media.

LES OGSÅ: Gir seg i «Mesternes mester»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer