Slutter i NRK

- Jeg har egentlig ikke noe valg, sier Roald Øyen. Han hadde fortsatt om han fikk lov.

FOLKEKJÆR: Øyen har blitt rikskjendis gjennom sine over 50 år i statskanalen, og vil bestandig huskes for «Påskenøtter» og «Julenøtter». Overfor Seher.no innrømmer han at det blir litt vemodig å slutte med programmene.  Foto: NRK
FOLKEKJÆR: Øyen har blitt rikskjendis gjennom sine over 50 år i statskanalen, og vil bestandig huskes for «Påskenøtter» og «Julenøtter». Overfor Seher.no innrømmer han at det blir litt vemodig å slutte med programmene. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Roald Øyen (70) har blitt en av NRKs mest profilerte tv-fjes gjennom sine nesten 50 år i statskanalen.

I høst fylte den populære programlederen, kjent fra de tradisjonsrike quiz-programmene «Påskenøtter», som startet i 1984, og «Julenøtter», som startet i 1992, 70 år. Og overfor Seher.no kan han avsløre at han om noen uker skal slutte i NRK.

31. desember trer han nemlig inn i pensjonistenes rekker, og dermed blir denne julen aller siste gang «Julenøtt»-fansen får se ham på tv-skjermen.

- Dette er aller siste gang man får se meg i dette programmet, noe som er litt vemodig. Det er et kjempeålreit konsept å jobbe med, og det er klart at det er med en liten følelse av sorg at det skal være det siste, men på en annen side er jeg veldig godt fornøyd med min arbeidsplass og det jeg har gjort. Og så tror jeg dette siste programmet blir veldig bra, sier Øyen til Seher.no.

Regelverket i NRK innebærer at ansatte må slutte i statskanalen når de har fylt 70, og det er derfor Øyen nå takker for seg.

- Jeg har egentlig ikke noe valg. Jeg har blitt så gammel nå at jeg ikke kan holde på lenger rett og slett, så det er det som er årsaken. Jeg kommer helt klart til å fortsette med noe, men ikke i NRK. Det blir en fortsettelse av nøtte-serien da, men ikke fra min hånd dessverre, sier han, men innrømmer samtidig at han gjerne hadde fortsatt dersom regelverket ikke hadde vært slik det er:

- Ja, det tror jeg nok. Absolutt!

70-åringen kan se tilbake på en lang karriere i statskanalen, og begynte sitt arbeid der allerede i 1961. Siden den gang har han ledet programmer som «Bit for bit, bilde for bilde» som gikk på 70- og 80-tallet og «Påskenøtter» og «Julenøtter». I tillegg har han tidligere jobbet som programsekretær i fjernsynets barne- og ungdomsavdeling, samt bak kamera på programmer som «På direkten» (1965), «Rundkast om kringkasting» (1976) og «Den spanske flue» (1990). 

- Jeg har jobbet i NRK siden 60-tallet, og har jo fått med meg det som virkelig var pioneerperioden innen tv. Det var jo vekst på alle bauger og kanter på den tiden, og det er neppe noe man får oppleve på samme måte igjen, forteller han.

Den folkekjære programlederen har selv valgt å «ligge relativt lavt i terrenget» med hensyn til egen avgang.

- Jeg vil nødig gjøre noe stort nummer ut av at jeg skal slutte. Så jeg tror ikke folk vet noe særlig om det. Jeg har jo visst om dette ganske lenge, så jeg har ikke fått tid til å sette meg ned og sture og grue meg, men det begynner jo å gå veldig klart opp for meg nå da, så det blir spesielt. Men jeg har forsont meg med det, så det går nok greit, sier han.

Den folkekjære underholderen, som de siste årene har jobbet med datteren Camilla Øyen Langfeldt med nøtte-programmene, ser nå frem til å få mer tid med familien og kona Nina, selv om han ikke har tenkt å legge arbeidet helt på hylla.

- I første omgang har jeg avtalt med min kone at vi skal slappe av litt, og så får vi se hva som skjer videre. Hun har gått av med pensjon hun også nå, så vi skal finne litt ut av hvordan vi gjør det. Det kan jo tenkes jeg synes det blir for kjedelig allerede etter én uke, eller at jeg synes det er veldig behagelig. Nå slipper jeg jo å stå opp så tidlig om morgenen og sånt, humrer han:

- Nå skal jeg prioritere familie, og så får vi se hva jeg finner på. Men jeg tror helt bestemt at jeg kommer til å gjøre noe, for jeg vil gjerne være litt aktiv.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Dette visste du ikke om «Påskenøtter»