Jarle Roheim Håkonsen:

Slutter i NRK etter 22 år

Nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen slutter i statskanalen.

SLUTTER: Jarle Roheim Håkonsen har vært en profilert nyhetsanker i statskanalen. Nå slutter han i NRK. Foto: NRK
SLUTTER: Jarle Roheim Håkonsen har vært en profilert nyhetsanker i statskanalen. Nå slutter han i NRK. Foto: NRK Vis mer

Søndag kveld opplyser NRK i en pressemelding at nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen (49), slutter i kanalen.

I løpet av 22 år i NRK har 49-åringen jobbet både som journalist, programleder, politisk reporter og nyhetsanker i «Dagsrevyen».

Ifølge pressemeldingen blir han nå kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

- Vi ønsker å takke Jarle for den gode jobben han har gjort i NRK, som journalist, programleder, reporter, nyhetsanker og korrespondent. Nå ønsker han å gjøre noe nytt, og det er selvfølgelig trist, men sånn er livet. Vi ønsker Jarle lykke til i ny jobb og er takknemlige for at vi fikk ha ham om bord så lenge, sier Kyrre Nakkim, programdirektør i NRK i pressemeldingen.

Roheim Håkonsen går nå over i politikken, og ser fram til nye utfordringer.

- Jeg har hatt mer enn 20 fantastiske år i NRK, men da tilbudet kom om å jobbe tett på norsk topp-politikk, følte jeg tida var inne for å ta en ny utfordring. Jeg tror jeg kan få brukt andre sider av meg selv, både utdanningen som statsviter og gleden av å argumentere, sier Håkonsen i pressemeldingen.

Også Arbeiderpartiet bekrefter ansettelsen i en pressemelding søndag kveld.

-Jeg er veldig glad for å få Jarle Roheim Håkonsen med på laget. Han er en erfaren og svært dyktig journalist. Håkonsen vil få en viktig jobb i å lede teamet som skal bistå meg og de andre stortingsrepresentantene i å kommunisere Arbeiderpartiets politikk, sier Jonas Gahr Støre.

Samtidig er det klart at Siri Storstein Hytten blir rådgiver og pressekontakt for Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiet og AUF

Tidligere har 49-åringen avslørt at han har et spesielt forhold til Arbeiderpartiet og AUF. Da tragedien rammet Norge på Utøya og i Regjeringskvartalet i 2011, fortalte nyhetsankeren til Se og Hør om forholdet til partiet.

- Da bomben gikk av satt jeg i Dagsrevyen og forberedte en sending vi trodde skulle handle om hungersnøden på Afrikas horn. Snart forberedte jeg meg på ekstrasending i stedet. Jeg fikk på en måte et eierforhold til saken - blant annet derfor spurte NRK om jeg også kunne dekke rettssaken, sa han til Se og Hør.

Roheim Håkonsen har et spesielt forhold til saken, fordi han selv var tilstede på Utøya i ungdommen. Han var tidligere tilknyttet AUF.

- Jeg har aldri vært borti en story som jeg er så nær som denne. Jeg var på Utøya fem-seks somre i ungdommen.

LES OGSÅ: - Ikke syns synd på meg og William, syns synd på Camilla