Simon Nitsche:

Slutter i jobben

Simon Nitsche har sagt opp stillingen han har hatt siden 2018.

SAGT OPP: Etter 6. mars jobber ikke lenger Simon Nitsche for TV 2 Sporten. Foto: Morten Eik
SAGT OPP: Etter 6. mars jobber ikke lenger Simon Nitsche for TV 2 Sporten. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Skal vi danse»-vinner Simon Nitsche (30) slutter i TV 2 sporten. Det melder TV 2.

«Det er med tungt hjerte at jeg må legge ut denne posten: vår dyktige sportsanker Simon har sagt opp sin stilling i Bergen», opplyser redaksjonssjef for sporten i Bergen, Tori Pedersen, til TV 2.

Nitsche har jobbet som reporter og anker i TV 2 Sporten siden 2018. Hans siste arbeidsdag i Bergen er 6. mars.

SEIER: Simon Nitsche og Helene Spilling stakk av med seieren i «Skal vi danse» i fjor. Foto: Thea Hope. Reporter: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

«Simon har utmerket seg med kreativitet i studio og i felt, samtidig som han er en god journalist. Det er trist å miste en fin kollega, som ikke bare er faglig dyktig, men også en humørspreder. Simon vurderer nye produksjoner sammen med programavdelingen i TV 2 i tiden som kommer», skriver Pedersen videre.

Egne prosjekter

- Det er den stillingen jeg har hatt i Bergen som jeg skal slutte i. Så det kan jo godt hende jeg skal fortsette i TV 2-systemet, forteller Nitsche til Se og Hør.

- Hva skal du videre?

- Det kan jeg ikke røpe. Jeg har en dialog med TV 2 fortsatt om å gjøre noe, også kommer jeg til å jobbe litt med egne prosjekter, og gjøre det på frilansbasis. Jeg har noen ideer som jeg har lyst til å få ut i live. Så det er det jeg skal holde på med.

PREMIEREKLAR: Simon Nitsche og Helene Spilling danset sammen i fjorårets «Skal vi danse», og på spørsmål om flørt, svarte de dette. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

TV 2-profilen forteller at bakgrunnen for oppsigelsen er behov for endring i arbeidssted og arbeidstid. I løpet av årene har det nemlig blitt en god del kveldsjobbing.

- Jeg trenger noen endringer i livet mitt på det og jobbe litt mer på dagtid. Så har jeg et behov for å bo og jobbe i Oslo, i nærheten av venner og familie. Så jeg starter litt på nytt i Oslo. Det tror jeg blir spennende og jeg trengte en endring. Da var det riktig å si opp den jobben i Bergen.

- Fått mye tillit

Nitsche understreker at han har trivdes godt i jobben.

- Det er bare sånn noen ganger at man trenger en endring i livet og nye utfordringer.

30-åringen beskriver tiden i TV 2 Sporten som fantastisk.

ANGRER: Thomas Alsgaard forteller på «Kåss til kvelds» at han angrer «Skal vi danse»-deltagelsen. Vis mer

- Det er en redaksjon som har satset på meg, og som har hjulpet meg til å bli varm i trøya i sporten. De har hjulpet meg til å formidle på sportsnyhetene og gjort meg til en bedre journalist og bedre formidler. Jeg har fått mye tillit på jobb, i utlandet med fotball-EM og alpint-dekning. Jeg har bare gode ord å si om TV 2 Sporten.

Nitsche røper at det vil komme en avklaring på hvor veien går videre om ikke lang tid.

«Skal vi danse»-seier

Nitsche har vært et kjent fjes, og kanskje spesielt for sportsinteresserte, i flere år.

I fjor høst fikk sportsjournalisten økt oppmerksomhet etter å ha stukket av med seieren i «Skal vi danse» sammen med proffdanser Helene Spilling.

GÅR FOR KYSSET: Ole Thomas Hansen gikk for kysset med Royane Harkati under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch. Vis mer

- Det har vært så mange timer med jobb, jeg hadde ikke trodd jeg skulle få den reaksjonen. Det føles helt uvirkelig å stå her med pokalen til slutt. Det er veldig fortjent at Helene også vinner, hun er best, sa han til Se og Hør etter seieren.

LES OGSÅ: - På tide med neste kapittel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer