Katarina Flatland:

Slutter i «Jakten på Kjærligheten»

Flatland blir «Idol»-programleder

NY JOBB: Katarina Flatland takket ja til Idol-jobben halvveis inn i innspillingen til «Jakten på kjærligheten». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Katarina Flatland takket ja til Idol-jobben halvveis inn i innspillingen til «Jakten på kjærligheten». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt i «Jakten på kjærligheten»-innspillingen slutter Katarina Flatland (28) programlederjobben. Nå er hun klar for Idol, skriver TV 2.

- Nå er det fortsatt en god stund til «Jakten» vises på TV, så sånn sett så var tidspunktet egentlig perfekt. Det var selvfølgelig vemodig å forlate programmet, men jeg fikk en fin avslutning. Nå er jeg klar for «Idol», og det blir veldig spennende, forteller Flatland til Dagbladet.

Selv er hun ikke redd for at TV 2-suksessen «Jakten på kjærligheten» vil gå sin vante gang.

- Jakten på kjærligheten fortsetter i beste velgående. Det er veldig trist at jeg ikke skal fortsette der. Men jeg vet at bøndene er i trygge hender, og hvem de får med seg som programleder, blir kjent etter hvert, sier Flatland til TV2.

Ovenfor Dagbladet kan Flatland røpe at hun allerede vet hvem som skal ta over «Jakten på kjærligheten», og er sikker på at det vil bli en suksess.

- Likevel håper jeg at min tid der ikke er over. Det hadde jo vært fint å komme tilbake til «Jakten» igjen også, forteller hun.

Nye dommere

I en pressemelding fra TV 2 kan kanalen allerede fortelle at det er Tshawe Baqwa (38), fra popgruppa Madcon, og artistmanagerne Silje Larsen Borgan (32) og Gunnar Greve (36) som skal sitte i juryen mens Flatland leder showet.

- Helt siden Idol startet i 2003 har jeg fulgt hver sesong med iver og engasjement. Jeg har så utrolig mange minnerike opplevelser med «Idol»! Jeg husker alt fra hvor jeg var da Kurt Nilsen vant «World Idol», Aleksander With og daværende kjæreste Vivian Sørmeland sang romantisk duett og Astrid Smeplass sin fantastiske tolkning av «Jolene» i 2013. Da TV 2 spurte meg om å bli programleder trodde jeg knapt det var sant, og det er nok en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse, sier Flatland i pressemeldingen.

Saken fortsetter nedenfor.

BONDEROMANTIKK: «Jakten på kjærligheten»-programleder Katarina Flatland blir rørt av «Jakten»-bonden Axel Tobias Sanderud og frieren Gro Langnes. Video: TV 2 Vis mer

Det var i 2008/2009 seerne ble først kjent med 28-åringen da hun ledet ungdomsprogrammet «Waschera». Siden 2015 har hun ledet «Jakten på kjærligheten».

- Jeg er først og fremst veldig glad for all erfaring jeg tar med meg fra «Jakten på kjærligheten», for er det noe jeg har fått god trening i der, er det nettopp å møte mennesker med ekte følelser, i det som kan være en ganske sårbar situasjon. På den annen side er det mye nytt og spennende, jeg har aldri tidligere ledet et så stort direktesendt show, og det å skulle ta på seg en slik jobb alene gjør jeg med den største ydmykhet, sier hun i pressemeldingen.

Jobbet i «Idol» tidligere

Den nye jobben til Flatland er imidlertid ikke helt ukjent for henne. Katarina har nemlig jobbet i TV-programmet tidligere.

- Jeg har jo faktisk jobbet i Idol tidligere. I 2007 var jeg produksjonsassistent på Idol, og var den som sopte opp all konfettien. Det var det året Glenn Lyse hadde vunnet finalen. Så dette blir mitt comeback, forteller Flatland til Dagbladet.

Allerede i april starter de første auditionene, og Flatland kan fortelle at hun har skyhøye forventninger.

- Dette er jo tiende sesong av Idol, og det må jo markeres stort. Jeg har skyhøye forventninger til deltakerne. Norge har mange spennende talenter og har de siste årene markert oss stort internasjonalt. Det er fremdeles utrolig mange talenter som ikke er oppdaget enda, forteller hun.

Vil nå ut til gutta

Fremdeles søker kanalen etter deltakere til årets jubileumssesong, og Katarina kan røpe at det er spesielt mange jenter som har meldt seg på i år.

- Vi trenger flere gutter til å melde seg på. Jeg håper jo at min deltakelse kanskje kan nå ut til litt flere gutter, forteller hun.

FLAU ETTER CATSUIT-OPPTREDEN: I «Lip Sync Battle» leverte TV 2-profilen Katarina Flatland vågale dansetrinn - iført catsuit. Etter opptredenen ville hun bare synke ned i gulvet. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Slik slår Selena tilbake mot kroppskritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer