«Grey's Anatomy»:

Slutter etter tolv sesonger

De populære skuespilleren har spilt i serien siden sesong seks.

FERDIG: Jesse Williams slutter i den populære sykehusserien. Der har han spilt siden seriens sjette sesong. Foto: Abc-Tv / Kobal / REX / NTB
FERDIG: Jesse Williams slutter i den populære sykehusserien. Der har han spilt siden seriens sjette sesong. Foto: Abc-Tv / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

OBS: Denne saken inneholder spoilere, så du bør ikke lese videre hvis du ønsker at det skal forbli en overraskelse!

Den 17. sesongen av den svært populære sykehusserien «Grey's Anatomy» er allerede godt i gang. Til tross for at serien fremdeles holder koken etter så mange år, har fans uttrykt misnøye over hvilken retning serien har tatt.

Det har gjort at skaperne bak serien har tatt grep. Denne sesongen har de nemlig både kastet flere kjente fjes i retning seerne og drept storfavoritter, trolig for å holde seerne på pinebenken - samt å gjøre dem fornøyde.

Nå avslører imidlertid en av seriens store stjerner at han ikke blir å se videre i sykehusserien.

FERDIG: Martine Lunde røper hvorfor hun ikke er med i den nyeste sesongen av «Bloggerne». Vis mer

Gir seg

Etter mer enn tolv år som Dr. Jackson Avery velger nemlig skuepsiller Jesse Williams (39) å takke for seg. Hans siste episode har fått navnet «Tradition», og vil sendes 20. mai.

- Jeg vil for alltid være takknemlig for de ubegrensede mulighetene Shonda, nettverket, studioet, medarbeiderne, det utrolige crewet vårt, Krista, Ellen og Debbie ga meg, uttaler han i en pressemelding torsdag kveld amerikansk tid, skriver People.

DOKTOR: Jesse Williams avslører at han gir seg i rollen som Jackson Avery etter 12 sesonger. Foto: Matt Baron / REX / NTB
DOKTOR: Jesse Williams avslører at han gir seg i rollen som Jackson Avery etter 12 sesonger. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer

Han refererer til hjernen bak serien, Shonda Rhimes, samt skaper Krista Vernoff og medskuespillere Ellen Pompeo og Debbie Allen.

- Som skuespiller, regissør og person har jeg vært uanstendig heldig som lærte så mye av så mange, og jeg takker våre vakre fans som puster så mye energi og takknemlighet i våre delte verdener, fortsetter han.

Han forteller også at nesten 300 timer med ledende global TV-suksess er en gave han alltid vil ta med seg i livet.

Denne uken besøker Jackson Avery sin fraksilte kone, April Kepner, og datteren Harriet, og avslører overfor henne at han ikke lenger ønsker å jobbe for Grey Sloan Memorial Hospital. Han vil heller gå over til å jobbe for familiens Catherine Fox Foundation, noe som betyr at den fiktive karakteren flytter til Boston.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

Gledelige gjensyn

Nyheten kommer bare kort tid etter at det ble kjent at flere kjente ansikter vil returnere til den populære serien. Blant annet er det kjent at Sarah Drew, som ga seg i serien i den 14. sesongen, vil returnere som Dr. April Kepner.

Denne sesongen tar legene på det populære sykehuset for seg hvordan det er å jobbe i helsevesenet i den pågående coronapandemien.

Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo (51), testet positivt for covid-19, og gjennom sesongens gang får man følge henne gjennom sykdomsforløpet.

Det har blant annet gjort at både Patrick Dempsey (55) og T. R Knight (48), som spilte to av seriens virkelige favoritter, henholdsvis Dr. Derek Shepherd og George O'Malley, har returnert for små gjensyn.

Ivrige fans har også fått et gledelig gjensyn med Lexie Grey, spilt av Chyler Leigh (38), og Mark Sloan, spilt av Eric Dane (48).

Alle de fire ovennevnte karakterer, bortsett fra Kepner, er døde, og har derfor bare vært synlige for Meredith Grey.

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer

Kan nærme seg slutten

«Grey's Anatomy» hadde premiere i USA i 2005, og ble raskt en stor suksess. Året etter kom den til Norge, og har siden vært enormt populær. At sykehusserien muligens nærmer seg slutten, er imidlertid ikke helt utenkelig - tross suksessen.

I fjor høst uttalte nemlig Pompeo til Variety at det faktisk er en potensiell mulighet.

- Vi vet ennå ikke når serien blir avsluttet. Men fakta er at det godt kan bli i år, sa skuespilleren den gang.

Også mesterhjernen bak serien, Shonda Rhimes, har flere ganger uttalt at det er opp til Pompeo når serien avsluttes.

- Serien vil fortsette så lenge Ellen Pompeo ønsker det, har Rhimes uttalt til Hollywood Reporter.

LES OGSÅ: «Grey's Anatomy» i bitter skilsmissestrid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer