Chris Harrison:

Slutter etter kritikkstorm

«Ungkaren»-programlederen ber om unnskyldning etter rasisme-anklager.

SLUTTER: Etter heftig «Ungkaren»-krig gir Chris Harrison seg som programleder. Foto: Manuel Nauta/Nurphoto/REX/NTB
SLUTTER: Etter heftig «Ungkaren»-krig gir Chris Harrison seg som programleder. Foto: Manuel Nauta/Nurphoto/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chris Harrison (49) har i en årrekke ledet amerikanske «Ungkaren». Nå er det imidlertid slutt.

For første gang i historien er hovedrollen en svart mann, og Matt James brøt altså tradisjonen med hvite menn - etter 24 sesonger og 18 år på tv.

Blant frierne var 24 år gamle Rachael Kirkconnell. Hun har de siste dagene vært i hardt vær etter at et bilde av henne fra 2018 har dukket opp.

Hun var nemlig på en fest med antebellum-tema.

Antebellum betyr «før krig», og er særlig regnet som perioden før borgerkrigen i USA. Krigen var mellom sørstatene og statene i nord på midten av 1800-tallet, og førte til at slaveriet ble fullstendig avskaffet.

Slaveriet var også hovedårsaken til at borgerkrigen brøt ut.

Å bruke førkrigstiden som festtema er derfor mildt sagt kontroversielt.

Fikk støtte

Kirkconnell har beklaget bildet, og forklart at hun ikke var klar over at handlingene hennes var rasistiske. Hun skriver i et innlegg på Instagram at hun var uvitende, men at det ikke er noen unnskyldning.

«Jeg beklager til samfunnene og individene mine handlinger har såret og fornærmet. Jeg skammer meg over min mangel på utdanning, men det er ingen andres ansvar å utdanne meg», skrev hun fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.