Chris Harrison:

Slutter etter kritikkstorm

«Ungkaren»-programlederen ber om unnskyldning etter rasisme-anklager.

SLUTTER: Etter heftig «Ungkaren»-krig gir Chris Harrison seg som programleder. Foto: Manuel Nauta/Nurphoto/REX/NTB
SLUTTER: Etter heftig «Ungkaren»-krig gir Chris Harrison seg som programleder. Foto: Manuel Nauta/Nurphoto/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chris Harrison (49) har i en årrekke ledet amerikanske «Ungkaren». Nå er det imidlertid slutt.

For første gang i historien er hovedrollen en svart mann, og Matt James brøt altså tradisjonen med hvite menn - etter 24 sesonger og 18 år på tv.

Blant frierne var 24 år gamle Rachael Kirkconnell. Hun har de siste dagene vært i hardt vær etter at et bilde av henne fra 2018 har dukket opp.

Hun var nemlig på en fest med antebellum-tema.

Antebellum betyr «før krig», og er særlig regnet som perioden før borgerkrigen i USA. Krigen var mellom sørstatene og statene i nord på midten av 1800-tallet, og førte til at slaveriet ble fullstendig avskaffet.

Slaveriet var også hovedårsaken til at borgerkrigen brøt ut.

Å bruke førkrigstiden som festtema er derfor mildt sagt kontroversielt.

TRIST: Ikke alle er fornøyde med hvem Mario velger til kamp i «71 grader nord», og laget hans blir dermed beskyldt for rasisme. Reporter: Kine Falch. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Fikk støtte

Kirkconnell har beklaget bildet, og forklart at hun ikke var klar over at handlingene hennes var rasistiske. Hun skriver i et innlegg på Instagram at hun var uvitende, men at det ikke er noen unnskyldning.

«Jeg beklager til samfunnene og individene mine handlinger har såret og fornærmet. Jeg skammer meg over min mangel på utdanning, men det er ingen andres ansvar å utdanne meg», skrev hun fredag.

Tilbake til Chris Harrison. Programlederen fikk kritikk etter å ha forsvart Kirkconnell. I et intervju med Rachel Lindsay, «Ungkarskvinnen»s første svarte hovedrolleinnehaver, ba han om forståelse for Kirkconnells situasjon, ifølge CBS.

- Jeg har sett ting på internett - denne dommer, jury, bøddel-greia - hvor folk river livet til denne jenta ifra hverandre (...) Det er utrolig alarmerende å se på dette. Jeg har ikke hørt hva Rachael har å si ennå. Og fram til det, hvem er jeg til å dømme, spør han.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Lindsay peker da på at bildet fra 2018 ikke ser veldig bra ut. Harrison spør da om det ikke ser bra ut i 2021, eller om det ikke så bra ut i 2018. Han mener videre at det var innafor å dra på antebellum-fester for tre år siden.

Trekker seg

Det fikk massiv kritikk, og han så seg dermed nødt til å beklage uttalelsene og holdningene sine.

Nå får saken nok et kapittel. Lørdag kveld, norsk tid, gikk Harrison nok en gang ut på sosiale medier for å gi en uttalelse om saken.

Her forteller han at han i samråd med produksjonsselskapet Warner Bros, og kanalen ABC, har besluttet å trekke seg fra programmet.

«Jeg har tilbrakt de siste få dagene med å lytte til smerten mine ord har forårsaket, og jeg angrer dypt. Min uvitenhet gjorde skade på mine venner, kolleger og fremmede. Jeg har ingen å skylde på enn meg selv for hva jeg sa, og måten jeg sa det på. Jeg setter en standard for meg selv, og har ikke nådd den», skriver han innledningsvis.

Han ber også om unnskyldning til det svarte samfunnet, og sier han vil bruke tida framover til å lære, lytte og å bli en bedre versjon av seg selv.

LES OGSÅ: «Ungkaren»-stjerne siktet etter dødelig påkjørsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer