Stian Blipp og «Senkveld»:

Slutter: - Vanskelig

Stian Blipp gir seg som programleder.

FERDIG: Stian Blipp gir seg som programleder. Her med programledermakkeren Helene Olafsen. Foto: Espen Solli / TV 2
FERDIG: Stian Blipp gir seg som programleder. Her med programledermakkeren Helene Olafsen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag ble det kjent at programleder Stian Blipp (31) slutter i «Senkveld». Det opplyser TV 2 og Blipp overfor VG.

- Stian Blipp skal slutte i «Senkveld». Hva som skjer til høsten er det ikke tatt noen avgjørelse på. Men Stian er en av TV 2s viktigste profiler og vi regner med at han blir å se på TV 2 i fremtiden også, sier informasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til avisen.

Han har sammen med Helene Olafsen (30) ledet fredagsprogrammet siden 2018. Ifølge avisen gir programlederen seg i løpet av dette året, og det er fremdeles uklart hvem som vil ta over for ham .

Overfor avisen legger ikke Blipp skjul på at det var en vanskelig avgjørelse ettersom gjengen han jobber med i «Senkveld» har blitt som en liten familie.

- Dette var en kjempevanskelig avgjørelse og følelse, for den gjengen som jeg jobber med, vi har blitt en liten familie på kort tid, sier han blant annet til VG.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Stian Blipp.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

Onsdag ettermiddag har Blipp imidlertid delt et innlegg på Instagram-profilen sin der han kommer nærmere inn på avgjørelsen.

«Dette er en helt udramatisk avgjørelse fra min side som ikke har bakgrunn i noe vondt blod, dårlig stemning eller uenigheter (...) Drømmen om å lage et soloshow har alltid lagt i magen og jeg har måttet legge muligheter til det vekk ved flere anledninger på grunn av at jeg har gjort TV-show nonstop i snart 10 år nå. Nå sto plutselig planetene på linje nok en gang for å kunne tørre å gjøre et show, med et av mine idoler Dagfinn Lyngbø til å hjelpe meg», skriver han blant annet.

AVSLØRER: Öde Nerdrum og Anniken Jørgensen gjester «Senkveld», og der sier Öde at faren hans har veldig lyst til å treffe Anniken. Vis mer

Kunngjorde soloshow

Nyheten kommer altså bare kort tid etter at det ble kjent at den folkekjære komikeren er klar for et nytt stand-up-show. Showet skal etter planen starte i hjembyen hans Bergen, og har fått navnet «Cirque du Blipp».

Nyheten om showet slapp han selv på Instagram.

«Yeeesss! I dag har jeg krøpet meg inn til den nette alder av 31 år og feirer med å annonsere DETTE! Til høsten klinker jeg til med mitt første soloshow!», skrev han i slutten av januar.

«Jeg begynte karrieren på scenen i Bergen og det er så utrolig godt for meg å kunne starte showet mitt der i september. Jeg har klart å lure et av mine store humor-idoler, Dagfinn Lyngbø til å ha regi og jeg gleder meg hemningsløst til å gi dere sirkus til høsten når forhåpentligvis verden ser litt lysere ut», fortsatte han.

Se og Hør var den gang i kontakt med pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, som svarte heller kryptisk om «Senkveld»s fremtid:

- Det er lenge til høsten, og vi har nå fokus på å lage en knallbra vårsesong. Praktiske utfordringer som ligger et stykke frem i tid, finner vi ut av, sa han til Se og Hør.

TAR TIL TÅRENE: Jan Thomas gjester «Senkveld» denne uken, og tar til tårene når han snakker om kjæresten, Harlem Vis mer

Overtok jobben

Stian Blipp og Helene Olafsen overtok som kjent «Senkveld» da Thomas Numme og Harald Rønneberg ga seg etter 15 år i 2018.

Før jul kom det for øvrig frem at både Olafsen og Blipp tjener godt i jobbene sine. Sistnevntes inntekt har holdt seg stabil fra 2018 til 2019, da han tjente henholdsvis 790 163 og 796 029 kroner.

Formuen er derimot en annen sak, og viste et tydelig fall. I 2018 hadde nemlig Blipp en formue på 4 362 873 kroner. I 2019 sank denne derimot ned til bunn, og viste at Blipp hadde null kroner i formue for 2019.

SAMBOER: Langrennsløper Johanns Høsflot Klæbo har flytta sammen med kjæresten sin. Da han gjestet «Senkveld med Helene og Stian» lettet han på sløret om hvordan det er å være samboer. Foto: TV 2 Vis mer

Det skal imidlertid nevnes at det store formuesfallet til Blipp kan skyldes at han kjøpte drømmeboligen sammen med kona Jamina Blipp i 2019.

Boligen, som har et bruttoareal på 237 kvadratmeter og et bruksareal på 189 kvadratmeter, punget de ut 11,9 millioner kroner for, ifølge Nettavisen.

LES OGSÅ: Åpner seg om da hun ble mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer