«The Big Bang Theory» gir seg:

Slutt for «The Big Bang Theory»

Den kommende sesongen blir den siste for en av tidenes største TV-suksesser.

SLUTT: «The Big Bang Theory» avsluttes etter 12 sesonger. Foto: Discovery Networks/ TV Norge
SLUTT: «The Big Bang Theory» avsluttes etter 12 sesonger. Foto: Discovery Networks/ TV Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære komiserien «The Big Bang Theory», som hadde premiere i 2007, runder av etter 12. sesong. Det meldte CBS og Warner Bros. onsdag.

Siste episode av «The Big Bang Theory» blir sendt i mai 2019.

Annonseringen kommer som en overraskelse på mange, ettersom administrerende direktør Kally Kahl i CBS Entertainment i tidligere i august uttalte at kanalen håpet på 13 sesonger.

- Vi er evig takknemlige for all støtte fra fansen gjennom alle 12 sesongene. Sammen med skuespillerne, forfatterne og resten av crewet tar vi sikte på å gi fansen en episk avslutning på serien, sier Warner Bros. Television, CBS og Chuck Lorre Productions i en felles uttalelse.

Med den 12. sesongen går serien inn i historien som komediesjangerens lengstlevende flerkameraprodusjon, med hele 279 episoder.

Saken fortsetter nedenfor.

Ville fortsette

I serien følger vi de smarte guttene Sheldon Cooper (Jim Parsons) og Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) i deres jakt på kunnskap, kjærlighet og sosial kompetanse. Skuespillene er blant TV-stjernene som tjener mest i Hollywood.

I mars i fjor skrev Huffington Post at skuespillerne i serien hadde signert en avtale om lønnskutt, slik at to kvinnelige sentrale rolleinnehavere i serien skulle få hevet lønnen sin.

Før nyheten om seriens avgang ble kjent, fortalte skuespiller Mayim Bialik, som spiller rollefiguren Amy Farrah Fowler i serien, CBS at hun også håpet at serien skulle gå inn i en 13. sesong:

STORE STJERNER: Kaley Cuoco, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Simon Helberg, Mayim Bialik, Jim Parsons og Johnny Galecki har gjort stor suksess med «The Big Bang Theory». Foto: NTB scanpix
STORE STJERNER: Kaley Cuoco, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Simon Helberg, Mayim Bialik, Jim Parsons og Johnny Galecki har gjort stor suksess med «The Big Bang Theory». Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er ingen steder jeg heller vil være. Jeg kan ikke snakke for de andre, men dette er den beste jobben jeg noen gang har hatt ... hvis det var opp til meg, ville jeg gått for en ny sesong.

Har definert komediesjangeren

Komiserien har i løpet av sin levetid vært en stor publikumssuksess, og kan skilte med hele 52 Emmy-nominasjoner og ti priser.

- «The Big Bang Theory» har definert komediesjangeren for en hel generasjon. Den kombinerer genial kreativitet, kommersiell suksess, kulturell innflytelse og populære karakterer på en helt unik måte, skriver Kahl i kunngjøringen onsdag.

I fjor slapp CBS Spinoff-serien «Young Sheldon», som handler om Sheldon Coopers yngre dager. Denne serien er fornyet for 2018/2019-sesongen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Brudd for «Stranger Things»-stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer