Slutt for Disney-jul på NRK

Snipp og Snapp vil ikke være en del av statskanalens julaften-sending.

KONTRAKTEN UTLØPT: Kontrakten mellom Disney og NRK har utløpt, slik at NRK ikke får sende det populære programmet på julaften i år. Foto: YouTube
KONTRAKTEN UTLØPT: Kontrakten mellom Disney og NRK har utløpt, slik at NRK ikke får sende det populære programmet på julaften i år. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: For mange er Disney-kavalkaden en viktig del av TV-julen. I år kommer derimot statskanalen NRK ikke til å sende det populære programmet. Grunnen er at kontrakten mellom NRK og Disney har gått ut.

- NRK har hatt kontrakt med Disney i mange år om kavalkaden. Den gikk ut i fjor. Vi har forsøkt å forhandle oss fram til en ny avtale, men ikke fått det til. Vi synes dette er veldig synd, ettersom programmet har vært en tradisjon i mange år, sier Trond Storaa, redaksjonssjef i NRK super, til Dagbladet.

Problemet rundt en eventuell fornyelse av kontrakten ligger i at Disney Channel og NRK Super er de to største barnekanalene i landet, og dermed konkurrenter.

NRK har sendt programmet hver julaften siden 1979, med få unntak. Programmet ble ikke vist på statskanalen i 2002 og 2003. Verken TV3 eller TV 2 har sikret seg rettighetene til å sende programmet i år, men TVNorge skal være interessert.

- Vi har snakket om det, men ennå ikke gjort noen avtale. Vi har allerede en avtale med Disney, men kavalkaden ligger utenfor den. Vi har absolutt planer om å undersøke mulighetene for å sikre oss programmet. Tegnefilmene er noe vi ønsker oss, men det vil være et prosjekt med tap, ettersom vi har reklamepauser, sier Nina Lorgen Flemme, som er innkjøpssjef i TVNorge til avisen.

Communications Manager i Disney, Linda M. Andersson, bekrefter overfor avisen at den eksisterende avtalen mellom Disney og NRK har utløpt.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Her klikker det for Disney-stjernen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer