DELTAR IKKE: Erna Solberg har så langt ikke kastet seg inn i debatten om sin egen vekt, og er langt mer opptatt av å drive valgkamp for Høyre. Foto: SCANPIX
DELTAR IKKE: Erna Solberg har så langt ikke kastet seg inn i debatten om sin egen vekt, og er langt mer opptatt av å drive valgkamp for Høyre. Foto: SCANPIXVis mer

- Slutt å mobbe Erna for vekta!

Erna Solberg får støtte fra uventet hold...

SEHER.NO: Kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdals uttalelser i helgens Dagbladet Magasinet får nå SVs Inga Marte Thorkildsen til å rase.

Ringdal sa at: "Erna Solberg er så overvektig at mange ikke hører hva hun sier. Man tenker isteden: Kan hun ha kontroll når hun er så tjukk? Vekta skader troverdigheten, og det kan hun tape stemmer på."

- Jeg mener det er farlig å snakke som han gjør. Når han mener at mage er lik manglende kontroll, så bekrefter han bare fordommene som er der ute, i stedet for å ta et oppgjør med dem.

- Noe bør man rett og slett holde kjeft om. Slutt å mobbe Erna for vekta, sier Thorkildsen til Dagbladet.

På sin egen blogg tok Thorkildsen i går et knusende oppgjør med meningene til Ringdal.

"At en politiker skal tåle mye, det er klart. Men det får være grenser. Det handler om folkeskikk, "respekt og at vi alle har et ansvar for hva slags holdninger vi sprer rundt oss. Hvis folk ikke kan klare å forholde seg til en "overvektig toppolitiker" og partileder (forøvrig med mellom 10 og 18 prosent på målingene), hva da med med overvektige lærere, for å ta en tilfeldig valgt yrkesgruppe som er avhengig av respekt? Hva slags signaler sender Ringdal ut til overvektige barn, som allerede sliter nok? Hva tenker en som har lyst til å delta i demokratiet og bli politiker, men som sliter med vektproblemer? Vil vedkommende tørre å hive seg på - og særlig hvis det er en kvinne?," skriver hun.

- Folk vet det om de har et vektproblem. Ingen trenger å stikke en pekefinger opp i nesa på dem og fortelle det. Det må være vanskelig for henne å høre. Erna er tøff, og mye preller sikkert av på henne. Men han går langt over grensa her, utdyper Thorkildsen over Dagbladet.

Men Ringdal står på sitt, og mener det er helt riktig å snakke om kroppen.

- Fordi kropp snakker. Jeg står inne for at det er helt riktig av meg å si dette, fordi jeg vet at debatten allerede har ulmet under overflaten lenge, både i opinionen og i det politiske miljøet, sier han til avisen.

Erna Solberg selv har ikke ønsket å uttale seg til Dagbladet. Men tidligere i sommer tok hun opp temaet om sin egen vekt, etter at VG hadde slått opp på forsiden at: "Erna Solberg svømmer for å gå ned i vekt".

- Jeg er politiker, og synes at fokuset bør ligge på politikken.

- Jeg synes det er litt rart at landets største avis bruker så mange sider på det, istedenfor å bruke sider på hva vi politisk vil - som jo er det som betyr noe for folk. Men jeg har lært meg å leve med det, så jeg bryr meg ikke så mye om det, sa hun til Seher.no den gangen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no , eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Rart at de fokuserer på vekta