Lori Loughlin:

Sluppet ut av fengsel

Skandalestjernen Lori Loughlin rakk ikke hjem til jul.

UTE AV BURET: Skuespiller Lori Loughlin ble som kjent dømt i den mye omtalte universitetsskandalen. Mandag ble hun ferdig med å sone straffen sin, og er dermed en fri kvinne igjen. Her poserer hun med datteren Olivia Jade Giannulli. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB
UTE AV BURET: Skuespiller Lori Loughlin ble som kjent dømt i den mye omtalte universitetsskandalen. Mandag ble hun ferdig med å sone straffen sin, og er dermed en fri kvinne igjen. Her poserer hun med datteren Olivia Jade Giannulli. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over ett år siden den mye omtalte universitetsskandalen herjet i Hollywood. «Full House»-stjernen Lori Loughlin (56) og familien hennes var blant dem som fikk livet snudd på hodet over natta.

Den gang ble det kjent at hun var en av flere profilerte kjendiser og Hollywood-stjerner som hadde blitt siktet for å ha bestukket eliteuniversiteter for å gi barna skoleplass.

I august i år ble hun dømt til fengsel, og i slutten av oktober starta hun soninga av den to måneder lange dommen. Kort tid senere måtte også ektemannen, Mossimo Giannulli (57), bak lås og slå. Mandag ettermiddag norsk tid melder imidlertid Fox News om at Loughlin nå har sonet dommen sin ferdig, og dermed er satt fri.

FARLIG: De to Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes er i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer

Ikke hjem til jul

Det bekrefter en talsperson for fengselsetaten overfor den amerikanske kanalen. «Full House»-stjernen skulle egentlig slippes fri den 27. desember, altså på søndag, noe som ga grobunn til spekulasjoner om at hun muligens kom til å bli sluppet fri allerede den 25.

I det amerikanske lovverket heter det nemlig at fanger som skal slippes ut i en helg eller i en høytid kan settes fri på den siste ukedagen før helga eller høytida. Slik ble det ikke for Loughlins del, som først ble en fri kvinne mandag morgen amerikansk tid.

Mens hun har sluppet fri, og dermed kan dra hjem til døtrene sine, har fortsatt ektemannen flere måneder igjen. Han fikk nemlig en dom på hele fem måneder.

HÅND I HÅND: Lori Loughlin og Mossimo Giannulli ble begge dømt i saken. Mens hun nå er ute av fengsel, har han fortsatt flere måneder igjen. Foto: AP / NTB
HÅND I HÅND: Lori Loughlin og Mossimo Giannulli ble begge dømt i saken. Mens hun nå er ute av fengsel, har han fortsatt flere måneder igjen. Foto: AP / NTB Vis mer

Hun har foreløpig til gode å uttale seg om hvordan soningen har vært for henne, eller hva hun har lært av skandalen. Hun uttalte imidlertid følgende etter at dommen falt:

- Jeg tok en fryktelig beslutning. Jeg var med på en plan om å gi døtrene mine en urettferdig fordel i collegeopptaket, fortalte 56-åringen i retten, kort tid etter at hun mottok dommen.

- Ved å gjøre det ignorerte jeg intuisjonen min og lot meg selv bli påvirket av noe annet enn mitt moralske kompass. Jeg trodde jeg handlet av kjærlighet for barna mine, men i realiteten undergravet og forminsket jeg mine døtres evner og prestasjoner, sa hun foran dommer Nathaniel Gorton.

Ekteparet var tiltalt for svindel, etter å ha betalt 500 000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner for å sikre sine to døtre Olivia Jade (21) og Isabella Rose Giannulli (22) plass på University of Southern California, ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Flere tiltalte

Ekteparet var bare to av drøye 50 foreldre som var anklaget i saken.

Den amerikanske skuespilleren Felicity Huffman (58), kjent fra «Frustrerte fruer», har også vært tiltalt i saken. Hun valgte i april i fjor å erklære seg skyldig i å ha jukset med datteren Sophia Grace Macys (20) resultater for å sikre skoleplass.

I forkant av dommen skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Framfor å bli straffet med fengsel håpet 58-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste.

«Jeg vet at dette ikke er noen forklaring på hva jeg har gjort. Ja, det er et større bilde, men til sjuende og sist spiller det ingen rolle, for jeg kunne ha sagt nei til å jukse med resultatene. Jeg tar fullstendig ansvar for handlingene mine, og vil respektere den straffen som domstolen finner passende», sto det i Huffmans brev.

Hun ble i september i fjor dømt til 14 dagers fengsel, og fikk en bot på 280 000 kroner. Hun ble også dømt til 250 timers samfunnsstraff.

LES OGSÅ: Skal i fengsel - sjokkerer med nytt utseende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer