«Farmen»-jentene:

Slo seg løs i syden

«Farmen»-jentene dro på ellevill sydentur til Gran Canaria.

SLO SEG LØS: Se og Hør ble med da flere av «Farmen»-jentene dro til Gran Canaria. Med seg i kofferten hadde de konturene av en kjent figur. Video: Tor Lindseth/Tore SkaarVis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Psykologen sa at det ville ta tre måneder før vi var normale igjen. Og slik er det. Jeg har fortsatt ikke helt skjønt at jeg har vunnet, strålte Tonje Frøystad Garvik (29).

Dansende på bordet, syngende Piña Colada-sangen for full hals, begynte det etter hvert å synke inn for den sjarmerende ulsteinvikingen.

Bare tre uker etter at den store «Farmen»-finalen var spilt inn, unte Tonje, kjæresten Lene Sleperud (29), Sølvi Monsen (55), Dineke Polderman (46), Andrea Badendyck (23) og Karianne Sissener Amundsen (27) seg en heftig tur til Syden - nærmeste bestemt på luksushotellet Hotel Cordial Mogán Playa på Gran Canaria.

NYTER VARMEN: Farmen-jentene feiret videre på Gran Canaria. Foto: Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar
NYTER VARMEN: Farmen-jentene feiret videre på Gran Canaria. Foto: Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar Vis mer

Det første treffet

Det var første gang de traff hverandre igjen, etter at «Farmen»-eventyret var over. Heller ikke årets sesong har vært fri for krangling og intriger - tvert imot. Samtidig har jentegruppa i «Farmen» vært fylt med flere vennskap enn noen gang - vennskap som trolig vil vare lenge.

- Det har vært en utrolig opplevelse. Vi ga til slutt blaffen i hvem som vant hytte og bil - vi ville bare være sammen lengst mulig. Få av oss gikk inn på «Farmen» med spisse albuer. Derfor kom vi til slutt også så nær hverandre, forklarer Sølvi.

VANT FINALEN: Tonje stakk av med seieren i finaleduellen mot Kjetil. Foto: TV 2
VANT FINALEN: Tonje stakk av med seieren i finaleduellen mot Kjetil. Foto: TV 2 Vis mer

Ærlig opphold

Vinner Tonje kan underskrive på det. Selv om hun var svært bevisst på å frede kjæresten sin, Lene, i alle faser av «Farmen», var hun klar på at hun ville ha et så redelig opphold som mulig.

- Jeg gikk ikke inn for å spille noe spill. Jeg ville jobbe, ikke sabotere. Da ville jeg iallfall gitt beskjed direkte til dem det gjaldt, påpeker Tonje.

Brukne ribbein

Hun klarte ikke kjenne på den store seiersfølelsen umiddelbart etter at programleder Gaute Grøtta Grav (39) skjøt finalesjampisen i været på Gjedtjernet gård i Hedmark.

Den spreke vinneren var full av medisiner, etter å ha klønet på seg et ribbeinsbrudd på selveste finaledagen. Kjæresten Lene pådro seg også to ribbeinsbrudd inne på «Farmen». Det skjedde i duell med Sølvi, men Lene gikk likevel seirende ut av tautrekkingsduellen.

- Hadde jeg visst at hun hadde brukket ribbeina, hadde jeg gått all-in! sa Sølvi med et smil da det var tid for gjenforening.

JENTENE I SOLEN: Det virker som at jentene fra Farmen hygget seg på sydligere breddegrader. Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar
JENTENE I SOLEN: Det virker som at jentene fra Farmen hygget seg på sydligere breddegrader. Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar Vis mer

Boxere og truseinnlegg

Gjensynsgleden i Syden var ekstatisk. Mimringen startet umiddelbart da de møttes på flyplassen. Den fortsatte rundt middagsbordet og ute i de sene, mørke kanarinettene. Mange bisarre situasjoner måtte bli ytterligere bearbeidet.

For når skiftet finalist Kjetil boksershorts egentlig? Hver «Farmen»-deltaker har bare lov å ha tre boxere med seg inn på gården. Andrea delte av sine truseinnlegg-erfaringer - en ypperlig måte å forlenge «Farmen»-trusenes eksistens på. Kanskje noe for gutta? ler jentene.

SMIL TIL KAMERA: Andrea Badendyck (t.v) tar bilde av Karianne. Foto: Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar
SMIL TIL KAMERA: Andrea Badendyck (t.v) tar bilde av Karianne. Foto: Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar Vis mer

Elsker hverandre

Andrea og Dineke var to som fikk et helt spesielt forhold i løpet av de intense «Farmen»-ukene.

- Jeg har ikke bare fått venner - jeg har fått en familie. Og Andrea - jeg kan ikke forstå at det går an å bli så uendelig glad i et menneske på så kort tid. På syv uker elsket jeg henne, innrømmer Dineke kjærlig.

Det tok riktignok litt tid. De første to ukene lurte Dineke, i likhet med flere, på hva Andrea egentlig gjorde på gården. Rosabloggeren fra Oslo var blitt headhuntet av «Farmen»-produsenten. Andrea fikk kjenne på isolasjonen og utfrysingen.

PAR I HJERTER: Lene og Tonje fant tonen under innspillingen. Foto: Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar
PAR I HJERTER: Lene og Tonje fant tonen under innspillingen. Foto: Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar Vis mer

Bare et tall

- Vi knakk heldigvis koden tidsnok, og etter det tok vi vare på hverandre. Vennskapet ble ekte, og det har vist seg etter «Farmen» også. Vi har lyst til å henge med hverandre, sier Dineke - som bare fnyser av aldersforskjellen mellom henne og Andrea.

- Pøh! Inne på gården er alder bare et tall. Alle stiller likt. Dessuten har jeg i årevis bare vært 29 år … Det var først da min egen datter ble 24 at hun minnet meg på at det var på tide å bli litt eldre, sier Dineke og ler.

SMIL TIL KAMERA: Det var ingen tvil om at jentene trivdes på Gran Canaria. Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar
SMIL TIL KAMERA: Det var ingen tvil om at jentene trivdes på Gran Canaria. Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar Vis mer

- Ble min beste venninne

Andrea bekrefter at Dineke var den hun kom nærmest etter at de fant hverandre på «Farmen».

- Litt rart med tanke på aldersforskjell og alt. Jeg hadde aldri trodd det, men hun ble min aller beste venninne. Vi er veldig glad i hverandre, fremholder Andrea.

Hun kom også nær de andre Gran Canaria-farerne.

- Jeg tror jeg har fått venninner for livet. Det er en varm og god gjeng, som nå trives sammen på helt andre premisser enn inne på gården. Ikke noe spill og intriger. Vi er sammen fordi vi liker hverandre, påpeker 23-åringen.

KOS I SYDEN: Bloggeren Andrea Badendyck (t.v) koser med Dineke Polderman. Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar
KOS I SYDEN: Bloggeren Andrea Badendyck (t.v) koser med Dineke Polderman. Foto: Tor Lindseth / Tore Skaar Vis mer

Ble utilregnelig

På Gran Canaria kunne «Farmen»-profilene endelig senke skuldrene etter uker med høyt adrenalinnivå. Alle ble påvirket av paranoiaen som etter hvert smyger seg inn i enhver «Farmen»-produksjon. Å komme ut i 2018 ble et sjokk for flere.

- Det var helt grusomt. Jeg griner aldri, men da jeg kom hjem gråt jeg de fem første dagene. Bare noen tok i dørhåndtaket, brøt jeg sammen. Noen ville trenge inn i min boble. Til slutt måtte samboeren min bare si til folk at jeg var utilregnelig og ikke klar for besøk, forteller Dineke.

Angstanfall

Andrea lever av bloggen sin, men måtte klare seg uten mobilen sin i to måneder.

- Etter så lang tid hadde jeg omtrent glemt hvordan jeg brukte den. Det var ganske sykt å komme ut i 2018 igjen. Jeg opplevde nærmest angstanfall, følte meg svimmel og hadde vanskelig for å puste, innrømmer Andrea.

I bassengkanten ved herlige Hotel Cordial Mogán Playa var alle i normal drift igjen - med paraplydrinkene i umiddelbar nærhet. Vinner Tonje har en grei fasit på hvorfor de ikke er blitt lei av hverandre og i stedet blitt venninner for livet:

- Vi er sterke jenter - og er blitt en herlig gjeng!

LES OGSÅ: Derfor tok hun til tårene da finalehåpet brast

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer