Slo ned lillebroren

- Jeg angrer, sier det norske OL-håpet Petter Northug.

ANGRER: Petter Northug sier til VG at han angrer på boksekampen med lillebroren.
ANGRER: Petter Northug sier til VG at han angrer på boksekampen med lillebroren. Vis mer

SEOGHØR.NO: Skikongen Petter Northug (27) er klar for OL i Sotsji. Søndag har langrennsløperen sin første mulighet til å sikre seg sitt tredje OL-gull i karrieren.

Da er det duket for 30 kilometer fellesstart med skibytte.

Noe som betyr minst like mye for Petter som et nytt OL-gull er brødrene Thomas (23) og Even (18).  Begge de to yngre Northug-brødrene satser også i skisporet og Petter mener han gjør det han kan for å være en god storebror.

- Ja det vil jeg si. Både Thomas og Even betyr veldig mye for meg. Jeg har prøvd å ta godt vare på dem. Jeg prøvde å gi dem en liten dytt på veien. Og hele tiden komme med litt innspill og bidrag fra mitt ståsted med den erfaringen jeg har siden jeg er litt eldre, sier Northug til VG.

Selvom det norske OL-håpet nå gjør alt for sine to yngre brødre, er det en ting han angrer på fra fortiden. Når Petter og Thomas var yngre endte nemlig en boksekamp med knockout.

- Vi stjal et par boksehansker fra onkelen min. Thomas er venstrehendt og jeg er høyrehendt så det passet jo bra. Vi tok en hanske hver og trampolinen var bokseringen. Da var det full match der. Og Thomas går jo i bakken først. Han ble lei seg og begynte å skrike. Da sa jeg: Du skal få slå meg en gang uten at jeg beskytter meg. Da var det greit. Jeg angrer på at jeg hadde en boksekamp mot Thomas da jeg var så mye større enn ham. Men samtidig så fikk han en stjernetreff og jeg gikk rett i bakken jeg og, ler Northug til avisen.

LES OGSÅ:   - Jeg er ikke singel