Oscar-bråket mellom Will Smith og Chris Rock:

Slo komikeren etter sleivspark

Will Smith så tilsynelatende rødt etter Chris Rocks kommentar.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets Oscar-galla er over for denne gang, og det så lenge ut til at den gikk som smurt, uten de store skandalene.

Det var imidlertid helt til komiker Chris Rock tok til scenen, med et sleivspark i retning Jada Pinkett Smith. Han spøkte nemlig om at hun var med i filmen «GI Jane 2», og refererte tilsynelatende til hennes barberte hode.

- Jada, jeg elsker det. «GI Jane 2», kan ikke vente med å se deg, sa han fra scenen, ifølge Independent.

  • Se video øverst i saken!
SÅ SVART: Will Smith så rødt etter Chris Rocks kommentar. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB
SÅ SVART: Will Smith så rødt etter Chris Rocks kommentar. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB Vis mer

Det hele skal ha fått Will Smith til å se rødt.

Han reagerte med å innta scenen og slå Rock i ansiktet. Da han satt seg ned på plassen sin igjen, ropte han:

- Hold min kones navn ut av din jævla munn.

Pinkett var ærlig i fjor om at hun lider av den autoimmune sykdommen alopecia.

Chris Rock ble stående på scenen i tilsynelatende sjokk. Det hele foregikk uten lyd, da den ble kuttet, og det var lenge uklart om det hele var en planlagt spøk, eller ekte.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

I ettertid skal publikummet i salen ha vært sjokkert, og i reklamepausen skal Denzel Wahsington ha eskortert Smith til siden av scenen, ifølge AP. Han skal også ha fått trøst av Bradley Cooper.

Ifølge Variety skal også publisist Meredith O. Sullivan ha snakket med ham i reklamepausen.

TRØST: Bradley Cooper skal ha gitt Smith trøst etter hendelsen. Foto: Chris Pizzello / AP Photo / NTB
TRØST: Bradley Cooper skal ha gitt Smith trøst etter hendelsen. Foto: Chris Pizzello / AP Photo / NTB Vis mer

Signalet ble også brutt like etter, men det vites heller ikke på nåværende tidspunkt om det skyldtes signalfeil eller om det var planlagt.

Reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg, men flere er i tvil på om det faktisk var på ekte. Bandet The Chainsmokers er imidlertid ikke i tvil om hva som har skjedd.

«Will Smith slo akkurat Chris i ansiktet på Oscar-utdelingen», skriver de på Twitter.

BBC rapporterer fra backstage-området. De skriver at både Rock og Smith er veteraner i filmbransjen, og at de derfor enkelt kan ha utført hendelsen som en spøk. De skriver imidlertid at det hele ikke ser uekte ut.

«På tidspunktet Smith satt seg ned i stolen og ropte til Rock at han skulle holde konas navn ut av munnen hennes, var det tydelig at det ikke var en sketsj. En profesjonell som Smith ville visst bedre enn å droppe f-bomben på scenen under en livesending».

Will Smith vant prisen for årets mannlige skuespiller, for rollen i «King Richard». I takketalen beklaget han overfor Akademiet, publikum og de andre nominerte.

- Jeg vet at når du gjør det vi gjør, må du finne deg i å bli overfalt og folk som snakker stygt om deg, du må finne deg selv i folk som ikke respekterer deg, og du må smile og late som det er greit, sier han blant annet.

OPPLØST I TÅRER: Will Smith vant prisen for beste mannlige hovedrolle. På scenen etter slaghendelsen tok han til tårene. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB
OPPLØST I TÅRER: Will Smith vant prisen for beste mannlige hovedrolle. På scenen etter slaghendelsen tok han til tårene. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB Vis mer

Smith tok til tårene etter den store seieren. I talen forklarer han at det ikke er fordi han vant prisen, men fordi det hele handler om å gi oppmerksomhet til Williams-familien, som portretteres i filmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer