TRAVEL: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg får lite tid til å være sammen når skisesongen pågår. Han følger kjæresten i OL hjemme fra sofakroken. Foto: FameFlynet
TRAVEL: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg får lite tid til å være sammen når skisesongen pågår. Han følger kjæresten i OL hjemme fra sofakroken. Foto: FameFlynetVis mer

- Slitsomt å se på Marit

Marit Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg innrømmer at det tar på å se sin kjære i OL.

SEOGHØR.NO: Mens samboeren Marit Bjørgen (33) er i Sotsji for å kjempe om OL-medaljer for Norge, sitter samboeren Fred Børre Lundberg (44) hjemme i sofaen i Norge og følger spent med.

- Det går helt fint å sitte hjemme. Jeg har blitt litt vant til det etterhvert, sier han i et intervju med P4.

- Jeg har sett mye skirenn hjemme fra sofaen, det er der man ser best,  så  kan man sitte og analysere litt, vet du.

- Ikke noe artig å se henne gå på trynet

STORE FAVORITTER: Marit Bjørgen og Therese Johaug er to av Norges største medaljefavoritter i vinter-OL. Foto: Stella Pictures
STORE FAVORITTER: Marit Bjørgen og Therese Johaug er to av Norges største medaljefavoritter i vinter-OL. Foto: Stella Pictures Vis mer

I tirsdagens sprint-finale var Marit så uheldig å falle på oppløpet inn mot mål. Det ble derfor ingen gjentagelse av mandagens renn, der skidronningen sikret seg gullmedaljen.

- Det var selvfølgelig ikke noe artig å se henne gå på trynet. Men i sprint kan sånt skje. Jeg satt og regnet litt på det i går kveld, og i løpet av de 16 siste rennene i VM og OL har hun 13 gull, to sølv og en bronse, som egentlig er helt hinsides.

- Så det var kanskje på tide at hun gikk på trynet, sier Fred Børre og ler.

Han innrømmer at det kan være slitsomt å se på når hans kjære er i ilden.

- Jeg syns det er litt slitsomt til tider, jeg må innrømme det. Og særlig på de sprintene der så mye kan skje.

Se Marit på fotoshoot med Aksel Lund Svindal:

 

                  

 

- Hun er veldig avbalansert

- Det er litt lettere på et lengre løp der ting er litt mer forutsigbart, men jeg kjenner jo trøkket opp mot konkurransen. Når startskuddet går så er det greit for da er dem i gang, sier han til P4.

Hvordan er hun å bo sammen med før viktige mesterskap?

- Jeg merker ikke noe forskjell på henne, det er det som er så fint med henne. Hun er veldig avbalansert i forhold til ALT.

- Hun er rutinert så det holder og vet hva hun holder på med. Så hun går ikke inn i en OL-boble eller noe sånt. Hun er bare seg selv, til enhver tid.

Vant til å være alene hjemme

Fred Børre er vant til å være alene hjemme siden Marit er mye ute og reiser med landslaget. Likevel klarer han ikke å beholde de gode middagsrutinene når kjæresten er borte.

- Når Marit er hjemme må jeg innrømme at det  blir litt mer ordning på middager og sånt. Da spiser vi fisk et par-tre ganger i uken og det blir laget ordentlig middag. Nå er det nok mer sånn at jeg ryker på et par brødskiver med skinke og majones.

Han har klokketro på kjæresten i resten av OL.

- Det er fire renn igjen, og hvis hun stiller i alle, kommer hun til å få fire medaljer til, sier han skråsikkert.

LES OGSÅ: «Senkveld»-Harald knuste hælene i alpinbakken