INGEN SUKSESS: Årets sommerturnè er så langt ingen stor suksess, med dårlige bilettsalg og underskudd.  Foto: Seher.no
INGEN SUKSESS: Årets sommerturnè er så langt ingen stor suksess, med dårlige bilettsalg og underskudd. Foto: Seher.noVis mer

Sliter med underskudd

TV 2s sommerturnè har problemer med dårlige bilettsalg.

SEHER.NO: Det skulle bli en av de største sommerturneene for TV 2 noensinne, med bidrag fra kanalens to store underholdningsprogram - "Idol" og "Norske Talenter".

Men den gang ei.

For hverken Erlend Bratland, Glenn Lyse eller resten av TV 2-gjengen ser ut til å fenge publikummere, og TV 2s sommerturnè sliter som aldri før.

Hovedårsaken skal være at arrangørene har problemer med underskudd og svært dårlige billettsalg, skriver VG.

Verst har det vært for arrangørene i Håkonshallen på Lillehammer. Der ble det solgt kun 480 billetter, mens det egentlig er plass til nærmere 2000 publikummere.

- Vi har gått 200.000 kroner i minus. Dessverre er det slik at vi aldri kan vite hvordan et arrangement går, og det er lite vi kan gjøre med det i ettertid. Hvis vi hadde visst at dette ble utfallet, hadde vi aldri booket showet, sier avdelingsleder i Håkonshallen, Roar Olsen til VG.
Også i Nesbyen og i Kristiansand har det vært problemer med å få nok publikummere.

- Vi kommer absolutt til å gå i minus. Vi hadde vel opp mot 600 publikummere, men hadde regnet med 1000 til 1500, sier konsertansvarlig for Sør Arenaen i Kristiansand, Cathrine Aanensen til VG, og legger til:

- dette gjør jo at man blir betenkelig til neste års sommerturnè. Tidligere år har vi hatt rundt 1000 publikummere, så dette var ekstremt dårlig. Som arrangør hadde jeg aldri takket ja til turneen hvis jeg hadde visst hvor dårlig det solgte.

LES OGSÅ: - Merkelig at folk kan tro det