Kristin Jess Rodin:

Sliter med senvirkninger

«Neste sommer»-skuespilleren ble smittet av coronaviruset i fjor høst.

COVID-SMITTET: Kristin Jess Rodin synes ting lukter og smaker annerledes etter hun fikk påvist corona i fjor høst. Foto: Morten Eik
COVID-SMITTET: Kristin Jess Rodin synes ting lukter og smaker annerledes etter hun fikk påvist corona i fjor høst. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Kristin Jess Rodin (33) er for de fleste godt kjent gjennom sine opptredener i seerfavoritter som «Hvite gutter», «Unge lovende», og ikke minst «Neste sommer». Sistnevnte er snart i gang med innspilling av det som vil bli Rodins femte sesong.

I tillegg til TV-rollene er 33-åringen skuespiller ved improvisasjonsteateret Det Andre Teateret i hovedstaden. Teateret har hun vært tilknyttet i hele ti år.

NY SESONG: Skuespiller Emilie Skolmen forteller oss om den nye sesongen av «Basic Bitch». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Sliter med bivirkninger

På teateret har det vært lite å gjøre den siste tiden, da dørene har vært stengt siden mars i fjor. Nå har derimot teateret endelig åpnet igjen, i tråd med samfunnet, og etter godt over et år begynner vi endelig å se slutten på munnbindpåbud og klemmeforbud.

På høsten i fjor så det imidlertid litt mørkere ut. Corona-pandemien satte det meste av vanlig hverdag, og dermed kulturliv, på vent, noe de fleste har kjent på kroppen.

Til VG avslører Rodin at hun er en av dem som har vært smittet av viruset. Det var i fjor høst at hun begynte å kjenne symptomer som stiv nakke og rygg, feber og trykk i brystet. Da hun tok en test var den, ikke veldig overraskende, positiv.

- Jeg mistet smak- og luktesans, men de har kommet gradvis tilbake, sier hun og legger til:

- Nå kan jeg kjenne en lukt, men klarer ikke kjenne hva ting lukter, jeg klarer ikke å skille. Og smak … Koriander, som jeg alltid har elsket, smaker nå helt absurd, som en blanding av gass og smør. Den smaken kan jeg faktisk kjenne av mye rart jeg spiser.

AKTUELL: Den unge skuespilleren Sjur Vatne Brean kaprer rolle etter rolle - vi tok en prat med talentet. Video: Rød Løper/NRK TV/Viaplay/Nordisk Film Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Kristin Jess Rodin som ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar.

Hemmelighetsfull om kjærligheten

Rodin har vært et kjent ansikt lenge, men det er fortsatt begrenset hvor mye hun har delt om seg selv. I «Neste sommer» spiller hun rollen som Siggen, som er sammen med Arthur Bernings (33) rolle, Egil.

Sitt eget kjærlighetsliv har hun imidlertid vernet godt om. Til VG innrømmer hun at hun har kjæreste, men noe mer enn det vil hun ikke si så mye om.

- Jeg har tenkt at jeg er en åpen person, men jeg har funnet ut at jeg egentlig er privat. Jeg er veldig opptatt av kjærlighet og anser det litt som noe «hellig». (...) «Kjæresteting» for meg er noe helt privat, konstaterer hun.

SLUTT: Adrian Sellevoll bekrefter brudd med kjæresten. Video: Rød Løper Vis mer

Mye utseendepress

Underholdningsbransjen er kjent for å være en bransje hvor det er mye fokus og press på utseende, i tillegg til det å prestere. Det bekreftet Rodin i et intervju med KK i 2017.

Som en høy og slank kvinne forteller 33-åringen at hun ofte kan få roller som hun selv beskriver slik: «Hun som får til alt hun setter seg fore og er litt kjip».

Hun innrømmer at hun kjenner på presset i skuespilleryrket, men understreker at den type utseendepress er noe man blir utsatt for også om man ikke er en del av underholdningsbransjen. Selv synes hun det er veldig deilig å ikke lenger være i begynnelsen av 20-årene:

- Det er forskjell på å være 30 og 20. Jeg er veldig glad for at jeg ikke er 20 år, for nå er jeg litt mer sikker på hvem jeg er og hvem jeg synes det er viktig å bruke tid med, understreket hun.

LES OGSÅ: Dette skal hun gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer