Frances Bean Cobain:

- Sliter med enorm skyldfølelse

Kurt Cobains datter letter på sløret om å arve formuen til sin avdøde far.

ENORM FORMUE: Frances Bean Cobain arvet formuen til sin berømte pappa Kurt Cobain da han gikk bort i 1994. Det har ikke bare vært enkelt. Foto: NTB Scanpix
ENORM FORMUE: Frances Bean Cobain arvet formuen til sin berømte pappa Kurt Cobain da han gikk bort i 1994. Det har ikke bare vært enkelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da den legendariske «Nirvana»-vokalisten Kurt Cobain gikk bort i 1994, etterlot han seg dattera Frances Bean Cobain (26), som kun var 20 måneder gammel.

Bean har tidligere snakket åpent om savnet etter en farsfigur, dødsfallet og om presset hennes berømte far måtte ha vært under i løpet av karrieren.

- Et stort lån

I podkasten «RuPaul: What’s the Tee?» denne uka, letter 26-åringen blant annet på sløret om sitt vanskelige forhold til penger. Cobain erkjenner samtidig at det å arve farens formue, har etterlatt henne med enorm skyldfølelse, skriver People.

- Mitt forhold til penger er annerledes fordi jeg ikke har tjent dem selv. Det føles nesten som et stort lån som jeg aldri blir kvitt, sier hun i podkasten, ifølge det amerikanske bladet.

Videre påpeker 26-åringen at hun ikke føler noen form for eierskap til formuen og at det er som om hun har arvet pengene fra noen hun aldri har møtt.

Enorm månedsutbetaling

Det er snart 25 år siden faren tok sitt eget liv. Ifølge rettsdokumenter som People og The Blast hadde tilgang på i 2017, får Bean Cobain svimlende 95 000 dollar utbetalt i måneden som følge av farens suksessfulle karriere.

Det høye beløpet tilsvarer over 813 000 norske kroner.

FAMILIE: Frances Bean Cobain avbildet på armen til mora Courtney Love bare kort tid før Kurt Cobain (bak) tok sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Frances Bean Cobain avbildet på armen til mora Courtney Love bare kort tid før Kurt Cobain (bak) tok sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Får hjelp

Cobain har i lengre tid slitt med rusproblemer, noe hun selv avslørte i et innlegg på Instagram i fjor. Der forklarte 26-åringen hvorfor hun valgte å holde rusproblemene hemmelig, og delte samtidig den gledelige nyheten om at hun hadde holdt seg helt nykter i to år.

«Det er en daglig kamp å være til stede i alle de smertefulle, ubehagelige og tragiske tingene som har skjedd eller som kommer til å skje», skrev hun blant annet.

Gjennom innlegget ble det tydelig at det hadde vært en tøff og lang reise for 26-åringen.

Rusproblemene hadde ifølge Bean gjort forholdet til penger ekstra vanskelig. Situasjonen skal derimot ha snudd etter at hun fikk livet på rett kjøl. 26-åringen har blant annet flere som tar seg av økonomien hennes, og som observerer pengebruken med argusøyne.

- Og så har jeg innsett at man ikke trenger å leve et overdådig liv for å ha det bra.

- (...) Jeg har også innsett at uansett hvor mye penger du tror du har, så varer det ikke evig, fortsetter hun.

BEDRE FORHOLD: Frances og mora Courtney Love har hatt et svært turbulent forhold. De siste åra har det imidlertid blitt bedre. Her sammen i 2017. Foto: NTB Scanpix
BEDRE FORHOLD: Frances og mora Courtney Love har hatt et svært turbulent forhold. De siste åra har det imidlertid blitt bedre. Her sammen i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Turbulent forhold

Hun var som nevnt bare 20 måneder gammel da faren gikk bort. Store deler av livet har Cobains datter også hatt et turbulent forhold til mora Courtney Love (54) - som har slitt med sin egne rusproblemer og økonomiske utfordringer.

Det hele endte i en rettssak, og mora fikk til slutt besøksforbud mot datteren i 2009. I samme podkast forteller 26-åringen nå om det vanskelige mor-datter-forholdet.

- Når mora mi er på en riktig og sunn vei i livet, så er hun en av de vakreste, mest intelligente og snilleste menneskene jeg noensinne har møtt.

SJOKKERENDE DOKUMENTAR: En tidligere politisjef ønsker at etterforskningen av dødsfallet til Kurt Cobain blir gjenopptatt. Ekskona Courtney Love forsøker å stoppe filmen som fremmer påstandene. Video: Daredevils film Vis mer Vis mer

Bean påpeker at selv om de har hatt sine opp- og nedturer sammen, er forholdet bedre enn noen gang i dag.

- Jeg vil ikke kontrollere henne og jeg vil ikke at hun skal gjøre det ene eller det andre. Jeg ønsker heller ikke at mine meninger skal styre henne. Jeg vil at vårt forhold skal være basert på åpen kommunikasjon, kjærlighet, ærlighet og bevissthet om hvordan våre handlinger påvirker den andre personen, sier hun i podkasten.

Tidligere har Courtney Love, som i likhet med dattera har vært åpen om rusproblemer, innrømmet at hun var rusa på heroin da hun gikk gravid med 26-åringen.

Frances Bean har tidligere vært gift med Isaiah Silva (34), men de valgte å skille seg etter to år som mann og kone. De to forlovet seg i 2012 og giftet seg i en hemmelig seremoni sommeren 2014.

I et intervju fra 2015 med musikkmagasinet Rolling Stone, fortalte Frances Bean åpenhjertig om savnet etter sin avdøde far.

- Han kom til et punkt der han måtte ofre alt for musikken, for det var det verden forventet av ham. Jeg tror det er én av grunnene til at han ikke ville leve lenger, sa hun og fortsatte:

- Hadde han levd, ville jeg hatt en far - og det hadde vært en fantastisk opplevelse.

LES OGSÅ: Nå har de avlyst skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer