Demi Lovato:

- Sliter med ekstrem kvalme og høy feber

Demi Lovato sliter med ettervirkninger.

SYK: Popstjernen Demi Lovato skal fortsatt ha problemer med helsa, selv om det er en uke siden hun ble innlagt for en angivelig overdose. Foto: NTB scanpix
SYK: Popstjernen Demi Lovato skal fortsatt ha problemer med helsa, selv om det er en uke siden hun ble innlagt for en angivelig overdose. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sangstjernen Demi Lovato (25) ble kvelden den 24. juli fraktet til et sykehus i Los Angeles etter det som angivelig var vært en heroinoverdose, skrev TMZ.

Ifølge nettstedet ble artisten hentet av ambulanse i sitt hjem i Hollywood Hills rundt klokken 12 (lokal tid). Tilstanden hennes var lenge ukjent, men flere har bekreftet at hun tok en overdose og ble behandlet med Nalokson på sykehuset. Legemiddelet brukes ved opioid-overdoser.

Kort tid etter kom en av artistens talspersoner med en melding, der det sto at de satte pris på alle lykkønskningene og at de ba om privatliv i denne tunge tiden. Til tross for at det nå er over en uke siden overdosen, går det ikke helt bra med Demi ennå.

Om vi skal tro E! News, ligger stjernen fortsatt på sykehus.

- Høy feber

Det er på Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles at 25-åringen ble fraktet til den skremmende kvelden. Det er også her hun fortsatt ligger, med ettervirkninger av den angivelige heroinoverdosen.

KONSERT: Da Demi Lovato holdt konsert i Oslo i juni 2018, fortalte hun en sterk historie om sin egen oppvekst. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

Hun sliter ifølge det amerikanske magasinet med ekstrem kvalme og høy feber, noe som ifølge Rustelefonen er vanlige symptomer ved heroinbruk. Det er ikke kjent hvor lenge hun må ligge på sykehuset med disse plagene, men informasjon magasinet sitter på antyder at hun kommer til å bli helt frisk igjen.

Derfor stresser ikke familien eller apparatet rundt henne noe bemerkelsesverdig med prosessen, som er ventet å gå ganske av seg selv. Stjernens ekskjæreste, Wilmer Valderrama (38), er også ved hennes side tidvis i denne vanskelige tiden.

Ifølge People skal foreldrene til Demi, spesielt moren Dianna De La Garza, ha vært svært bekymret for datteren i lang tid, og tar overdosen tungt.

- Moren til Demi er en veldig søt person som har ingenting hun skulle sagt til datteren, og når jeg sier ingenting, så mener jeg ingenting, hevdet en kilde overfor magasinet.

Selv om det er ventet å gå bra rent fysisk med artisten, er det det psykiske mange nå bekymrer seg for. Ifølge flere kilder på innsiden av situasjonen, skal det gå alt annet enn bra om dagen.

- Hun hadde en veileder i det å være nykter som hun kuttet ut av livet sitt for noen måneder siden. Helt siden da har det gått nedover, og det har absolutt ikke gått bra. Hun har tatt mye, og vennene hennes har vært veldig bekymrede for at noe som dette skulle skje, har en kilde tidligere fortalt til E!

Avhengig

Det er nemlig ikke første gang Demi Lovato har skapt overskrifter med rusmisbruk.

Demi har tidligere vært åpen om sine problemer med rus og psyke. I 2012 hevdet hun imidlertid at hun var blitt rusfri etter et lengre opphold på en avrusingsklinikk.

I fjor røpet hun imidlertid i en dokumentarfilm at dette var løgn.

- Jeg fulgte ikke programmet mitt, jeg var ikke klar for å bli edru, sa hun i «Demi Lovato: Simply Complicated».

ELSKER SEG SELV: Demi Lovato fortalte denne uken på Ellen DeGeneres at hun er ferdig med å bry seg om hva folk måtte mene om bildene hun poster i sosiale medier. Video: Biler med tillatelse fra TV3 Vis mer

På det tidspunktet var hun så avhengig av narkotiske midler at hun smuglet med seg kokain hvor enn hun skulle.

- Jeg snek det med meg på fly, jeg snek det til meg på toaletter, jeg tok det i skjul gjennom hele kvelden … Jeg var rusa i type to måneder, der jeg brukte det hver dag, sa hun i dokumentaren.

Bekymret

I et intervju med People i februar åpnet moren til Demi seg opp om datterens turbulente fortid. Da fortalte hun blant annet at Demi i en alder av 16 år skal ha begynt å ikke holde innetider, samt teste ut ulike narkotiske stoffer og alkohol.

- Hver kveld satte jeg på vekkerklokken til klokken ti på natten for å sjekke om hun var hjemme. Hvis hun ikke var det, ringte jeg henne helt til hun kom hjem igjen. Hva skal man si til datteren sin når det er hun som betaler regningene, uttalte hun.

Heroinoverdosen kom imidlertid som et sjokk på både moren og fansen. De siste årene har 25-åringen nemlig virket veldig klar over situasjonen.

Synger om tilbakefall

I tiden etterpå har sangeren innrømmet at hun har kjempet en hard kamp mot å holde seg edru, og uttalt at hun trodde hun skulle være død før hun fylte 21.

Tidligere i sommer slapp hun låten «Sober», der hun tilsynelatende innrømmet å ha havnet tilbake i gamle spor.

«Mamma, jeg er så lei meg, jeg er ikke edru lenger. Og pappa, vær så snill å tilgi meg for drinkene jeg har sølt på gulvet,» synger hun i en av strofene i den hjerteskjærende pianoballaden, ifølge People.

«Og jeg er lei meg for fansen jeg har mistet, som så meg falle igjen. Jeg ville være en rollemodell, men jeg er bare menneskelig,» fortsetter hun i låten.

«Jeg er lei meg for at jeg er tilbake her igjen. Jeg lover at jeg skal søke hjelp, dette var aldri intensjonen min. Jeg er trist på mine egne vegne,» deler hun avslutningsvis i låten.

Demi Lovato har vært ut og inn av avrusningsklinikker flere ganger for å få hjelp med rusproblemene. I mars hevdet hun at hun hadde vært edru i seks år.

LES OGSÅ: - Hun var utrolig slank og blek