GRUER SEG: Erlend Bratland liker ikke tanken på å fly. Likevel må han trosse flyskrekken når han snart legger ut på juleturné. Foto: SCANPIX
GRUER SEG: Erlend Bratland liker ikke tanken på å fly. Likevel må han trosse flyskrekken når han snart legger ut på juleturné. Foto: SCANPIX Vis mer

Sliter med ekstrem flyskrekk

Nå gruer "Norske talenter"-vinneren seg til å legge ut på turné.

SEHER.NO: - Jeg er ikke glad i å være oppe i lufta i et stort metallrør. Jeg blir helt psykotisk, sier Erlend Bratland til Dagbladet.

Snart legger han ut på turnéen "Julegalla 2008" med noen av Norges største artister. Turnéen omfatter ti konserter på syv forskjellige steder, og med på turen er norske musikkstorheter som Kurt Nilsen, Wenche Myhre, Espen Lind, Maria Haukaas Storeng, Kåre Conradi og Elisabeth Andreassen.

Men "Norske talenter"-vinneren Erlend er ikke bare i lykkerus over reiseplanene.

- Mens de andre artistene flyr til spillestedene kjører jeg tog. Men det er veldig deilig, spesielt med nattog. Og så er det jo miljøvennlig, sier Erlend.

Men helt fly-fri blir likevel ikke Erlends ferd gjennom Norge. Selv om plateselskapet gjør hva de kan for at Erlend skal få slippe å fly, er det i hvert fall to flyturer han ikke kommer unna.

- Det er to for mange, kommenterer den talentfulle sangeren.

Mandag fyller Erlend 17 år. Samme dag slipper han debutalbumet "True Colors". Og med både plateslipp og juleturné blir det liten tid til å være sammen med familie og venner - eller å tenke på å få seg en kjæreste.

- Kjærlighet og sånt har jeg ikke tid til, sier Erlend, som tidligere har sammenlignet det å ha kjæreste med å ha en hund.


LES OGSÅ: Her er Amerikas største talent

Har du tips om sangstjernene? Tips oss på seher@seher.no