Sliter med alvorlig beinsykdom

Oscar-vinneren fikk sjokkbeskjed hos legen.

SYK: Gwyneth Paltrow fikk nylig beskjed av leger om at hun er i de tidlige stadier av beinsykdommen osteopenia, som kan føre til beinskjørhet.  Foto: All Over Press
SYK: Gwyneth Paltrow fikk nylig beskjed av leger om at hun er i de tidlige stadier av beinsykdommen osteopenia, som kan føre til beinskjørhet. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Oscar-vinner Gwyneth Paltrow (37) har de siste årene sverget til en makrobiotisk diett, som hovedsakelig består av grønnsaker, korn, suppe og fisk, for å holde formen.

Og skuespillerinnen, som også følger et beinhardt treningsregime, har tidligere innrømmet at hun spiser svært lite meieriprodukter.

Nå kan det imidlertid se ut til at 37-åringens kamp for å holde kroppen på topp har gjort henne syk, skriver The Sun.

Etter at «Shakespeare in Love»-stjernen fikk et brudd i beinet nylig, måtte hun nemlig på sykehus for å gjennomgå en undersøkelse. Og legene kunne da konstantere at skuespillerinnen er i et tidlig stadie av beinsykdommen osteopenia, som kan føre til osteoporosis (beinskjørhet).

Det var på sin egen nettside at Paltrow fortalte om sykdommen. Og skuespillerinnen kunne avsløre at hun sliter med mangel på vitamin D, som er viktig for å holde skjelettet sterkt.

- Legene testet vitamin D-målene mine, som viste seg å være noe av det laveste de noensinne har sett (ikke bra), skriver stjernen på sin nettside.

Osteopenia regnes av mange leger som forstadiet til osteoporosis. Det er imidlertid ikke alle som har osteopenia som utvikler beinskjørhet. 

Det er uvisst om det er Paltrows strenge trenings-og kostholdsregime som har ført til at hun har utviklet beinsykdommen, selv om for lite inntak av meieriprodukter kan føre til mangel av kalk og kalsium, som i verste tilfelle kan lede til beinskjørhet. 

Ekstrem slanking og overdreven trening kan også ha en innvirkning på utviklingen av beinsykdommen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901

LES OGSÅ: - Slik holder hun seg i form