Julie Grindbakken:

Sliter etter dommen

Ett år etter at en fremmed mann sto på soverommet hennes med kniv, kan endelig den tidligere reality-profilen legge saken bak seg.

RANER BLE DØMT: Julie Grindbakken (23) ble truet med kniv da en mann tok seg inn i leiligheten hennes. Foto: Ray of Norway
RANER BLE DØMT: Julie Grindbakken (23) ble truet med kniv da en mann tok seg inn i leiligheten hennes. Foto: Ray of Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni i fjor opplevde den tidligere «Paradise Hotel»-vinneren Julie Grindbakken (23) å bli brutalt og voldelig ranet i sitt eget hjem. For ei uke siden ble en 34 år gammel mann dømt som følge av hendelsen.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Ifølge avisa er ikke retten i tvil om at det er 34-åringen som er ransmannen, og dommerne betegner ranet som grovt fordi vedkommende brukte kniv mot Grindbakkens hals.

Grindbakken er imidlertid ikke den eneste kvinnen som er blant ofrene i saken. Den 34 år gamle mannen dømmes også for å ha brutt seg inn i boligen til en annen kvinne i Bergen, hvor han stjal en datamaskin. I tillegg har han slått en kvinne som var leietaker samme sted som ham. Ved et tilfelle beit han henne og skår av håret hennes med en kniv.

Bergens Tidende skriver at tiltalen mot mannen hadde totalt tolv poster som blant annet inneholder ran og vold, trusler, narkotikabesittelse og misbruk av bankkort.

ÉN TOK PENGENE: Det var Julie Grindbakken og Leo Faa som stakk av med seieren i årets sesong av «Paradise Hotel». Slik gikk det under troskapstesten. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer

Han dømmes til fengsel i ett år og åtte måneder. 34-åringen fikk redusert straff etter at han ble funnet å være psykisk utviklingshemmet. I tillegg får han strafferabatt fordi han har tilstått noen av forholdene i tiltalen.

- Sliter med traumer

Overfor Se og Hør forteller Grindbakken at hun har blandede følelser etter dommen.

- Det er vondt å rive opp i gamle sår. Jeg har prøvd å legge dem bak meg i et helt år. Så måtte jeg sette meg tilbake i situasjonen og fortelle i detaljer, og se ham i øynene igjen. Jeg har brukt mye energi på å grue meg masse, og jeg har brukt mye tid det siste året på å bearbeide opplevelsen, forteller hun.

På en annen side synes hun det er deilig at saken endelig er over, og at hun kan begynne å legge det hele bak seg på ordentlig. Men det er fortsatt et stykke å gå. Grindbakken forteller at hun fortsatt er svært preget av hendelsen, og at det påvirker hverdagen hennes.

- Det har vært et tøft år og har gått ut over mye. Jeg går ikke så mye ut lenger, jeg tar ikke taxi alene, og jeg tør ikke å gå hjem alene. Jeg sjekker alltid døra flere ganger for å se om den er låst, og noen ganger våkner jeg for å sjekke igjen. Jeg sliter med traumer om natta, forteller hun.

23-åringen forteller at hun sliter med å sove, og at marerittene ofte innhenter henne når søvnen først kommer. Hun har likevel kjempet seg gjennom bachelorstudiet i pedagogikk, og kan juble over toppkarakter samme dag som Se og Hør ringer.

- Jeg lar meg ikke stoppe, jeg legger meg ikke ned og gir opp. Jeg tenker at det fortsatt er vondt, men at ting kommer til å gå bra, forteller hun.

Mye av grunnen til at hun har klart å holde motet oppe, takker hun jobben for. Hun jobber som pedagog og assistent, noe hun finner mye mening i.

Dramatisk

Det var klokka to om natta at 23-åringen våknet av at det sto en mann på rommet hennes, hjemme i kollektivet i Nygårdsgaten. Først trodde 23-åringen at han kanskje hadde gått feil, men da vedkommende dro frem en kniv, skjønte hun alvoret.

- Han sa jeg skulle være stille. Han snakket på engelsk, og sa «shut the fuck up and give me your money». Jeg hadde ingen kontanter liggende, og sa det til ham. Da ble han illsint, og begynte å romstere rundt på rommet. Han sjekket sminkepungen og lommeboka mi. Jeg sa vi kunne ta ut penger, men det ville han ikke. Han ville bare ha kontanter med en gang, har hun tidligere fortalt til Se og Hør.

Mannen skal også ha tatt mobiltelefonen til 23-åringen, slik at hun ikke fikk ringt politiet.

Grindbakken var den eneste av beboerne som var hjemme, så det nyttet ikke rope etter hjelp.

PARADISE HOTEL: Vi har snakket med tre av deltakerne til neste sesong. Vis mer

- Han var så aggressiv. Han dyttet meg og tok kniven hardt mot strupen min. Han ville at jeg skulle bli sittende og at jeg skulle holde kjeft. Jeg har et merke på halsen etter kniven, fortalte hun videre, og understreket at legene heldigvis konstaterte med at såret ikke var noe farlig.

23-åringen la ikke skjul på at hun fryktet for sitt eget liv.

- Jeg trodde jeg skulle dø. Siden jeg hadde sett ansiktene deres og hørt stemmene deres, var jeg sikker på at de skulle drepe meg, fortsatte hun.

Tilfeldighetene skulle ha det til at den ene mannen plutselig gikk ut av rommet til den tidligere realitydeltakeren. Da spratt hun opp, løp mot døra og låste den igjen. Samtidig fant hun Macbooken sin, som ranerne hadde klart å overse.

- Jeg skrev flere meldinger der i håp om å få hjelp. Vennene mine lurte på hva jeg drev med, og om jeg var full. Det tok ikke lang tid før de innså alvoret. En venn av meg ringte heldigvis politiet, sa hun.

LES OGSÅ: Saksøkes etter kjole-blemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer